Grepfrut cu pesticide din Turcia

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 13:44
3143 citiri
Grepfrut cu pesticide din Turcia

Ministerul Agriculturii a verificat, in perioada 26.10 - 16.11, mai multe importuri de fructe proaspete, descoperind, intr-un lot de 120 de tone de grepfrut, provenind din Turcia, reziduuri de pesticide.

Expertiza de laborator a indicat depasiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide pentru substanta activa "Imazalil" din probele prelevate, se afirma intr-un comunicat al MDRT.

Ca urmare a rezultatelor buletinelor de analiza, intregul lot de 120 tone a fost confiscat si distrus. Nicio cantitate din aceste fructe provenind din lotul respectiv nu a ajuns pe piata.

"Imazalil", pesticidul descoperit in grepfruturi, este o substanta activa, cu actiune fungicida, utilizata in combaterea bolilor la plante.

Prezenta reziduurilor peste limita maxima admisa in aceste fructe provenite din Turcia ridica serioase semne de intrebare asupra controalelor oficiale efectuate de catre autoritatile competente turce, atat la nivelul producatorilor, cat si la controlul oficial in vederea exportului in alte state, se afirma in comunicatul citat.

"In perioada urmatoare echipele mixte ale ANSVSA si MADR vor intensifica verificarile la toate transporturile provenind din Turcia, atat la produsele de origine vegetala, cat si la cele de origine animala, in scopul protejarii consumatorilor romani, dar si europeni, sub aspectul sigurantei alimentelor", a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#grepfrut Turcia pesticide , #consumatori