Ziare.com

Grepfrut cu pesticide din Turcia

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 13:44

   

Grepfrut cu pesticide din Turcia
Ministerul Agriculturii a verificat, in perioada 26.10 - 16.11, mai multe importuri de fructe proaspete, descoperind, intr-un lot de 120 de tone de grepfrut, provenind din Turcia, reziduuri de pesticide.

Expertiza de laborator a indicat depasiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide pentru substanta activa "Imazalil" din probele prelevate, se afirma intr-un comunicat al MDRT.

Ca urmare a rezultatelor buletinelor de analiza, intregul lot de 120 tone a fost confiscat si distrus. Nicio cantitate din aceste fructe provenind din lotul respectiv nu a ajuns pe piata.

"Imazalil", pesticidul descoperit in grepfruturi, este o substanta activa, cu actiune fungicida, utilizata in combaterea bolilor la plante.

Prezenta reziduurilor peste limita maxima admisa in aceste fructe provenite din Turcia ridica serioase semne de intrebare asupra controalelor oficiale efectuate de catre autoritatile competente turce, atat la nivelul producatorilor, cat si la controlul oficial in vederea exportului in alte state, se afirma in comunicatul citat.

"In perioada urmatoare echipele mixte ale ANSVSA si MADR vor intensifica verificarile la toate transporturile provenind din Turcia, atat la produsele de origine vegetala, cat si la cele de origine animala, in scopul protejarii consumatorilor romani, dar si europeni, sub aspectul sigurantei alimentelor", a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Citeste mai multe despre grepfrut Turcia pesticide
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2868 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mincati

Mere Romanesti,sunt prin toate pietele,de calitate,la preturi rezonabile,fara chimicale......

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor