Îngheţată retrasă din magazinele Metro din cauza oxidului de etilenă din aditivul utilizat, guma de carruba

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 23:05
4403 citiri
Îngheţată retrasă din magazinele Metro din cauza oxidului de etilenă din aditivul utilizat, guma de carruba
Imagine de arhiva FOTO Pixabay.com

Două sortimente de îngheţată au fost retrase din magazinele Metro din cauza oxidului de etilenă din aditivul utilizat, guma de carruba.

”Vă informăm că Metro Cash & Carry România, că urmare a notificării primite din partea producătorului Froneri France SAŞ, a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi a articolelor menţionate mai jos. Motivul rechemării: prezenţa oxid de etilenă în aditivul utilizat - guma de carruba”, indică textul postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În ultima perioadă, mai multe tipuri de îngheţată şi deserturi au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă.

Al doilea anunț similar în ultimele 24 de ore

În dimineața aceleiași zile de duminică, din cauza acelorași probleme, mai multe sortimente de înghețată au fost retrase din lanțul de magazine Cora.

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), mai multe loturi şi sortimente de îngheţată vândute în magazinele Cora din Bucureşti, Bacău, Cluj, Constanţa, Drobeta Turnu Severin și Ploieşti sunt retrase de la vânzare din cauza prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient din compoziţia produselor, guma din seminţe de carruba.

#inghetata, #Metro, #Protectia Consumatorilor , #consumatori