Ziare.com

Pesticide in rosiile de import - legumele n-au ajuns pe mesele romanilor

Joi, 25 Februarie 2016, ora 16:59

   

Pesticide in rosiile de import - legumele n-au ajuns pe mesele romanilor
Inspectorii de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au descoperit pesticide intr-un lot de rosii de import, din Iordania, insa legumele au fost oprite la timp si nu au mai ajuns in magazine, ele fiind distruse.

Verificarile au fost facute in perioada 1 ianuarie - 23 februarie, cand inspectorii au prelevat 505 probe din peste 1.400 de transporturi de legume si fructe.

"In perioada 1 ianuarie - 23 februarie a acestui an, inspectorii ANSVSA au controlat un numar de 1.441 de transporturi de produse de origine nonanimala, care au ca risc asociat prezenta de reziduuri de pesticide si au prelevat, pentru determinari de laborator, un numar de 505 probe. Verificarile au fost realizate in posturile de inspectie la frontiera si punctele finale de import si au vizat determinarea prezentei si a incadrarii in limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele si legumele provenite din import", se arata intr-un comunicat al Autoritatii.

Care sunt fructele si legumele "otravite" cu pesticide si cum sa te feresti de ele

Cele 505 probe prelevate au fost transmise laboratoarelor pentru analiza. Ulterior, au fost eliberate buletine pentru 440 de probe, restul aflandu-se in curs de finalizare.

"Dintre cele 440 de probe analizate, o singura proba a prezentat depasirea limitei maxime admise pentru reziduuri de pesticide, restul probelor analizate au avut rezultate conforme. Rezultatul neconform s-a inregistrat la o proba de tomate, provenite din Iordania. Conform procedurilor, lotul respectiv de tomate a fost dirijat catre neutralizare", au precizat reprezentantii ANSVSA.

D.T.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre rosii pesticide rosii import pesticide
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2166 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ba da !

Ba da !
Tot ce se “scoate" se vinde la un sfert de prêt la tarabe fara numar si acte …
“Nimic nu se pierde, totul se valorifica".
Legea conservarii masei, Lavoisier –Lomonosov …

 

Ba da !

Ba da !
Tot ce se “scoate" se vinde la un sfert de prêt la tarabe fara numar si acte …
“Nimic nu se pierde, totul se valorifica".
Legea conservarii masei, Lavoisier –Lomonosov …

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor