S-a confirmat - micii retrasi de la vanzare erau din carne de cal

Marti, 19 Martie 2013, ora 13:59
3008 citiri
S-a confirmat - micii retrasi de la vanzare erau din carne de cal

Analizele de laborator facute pe probele prelevate din mici produsi de o firma din Ploiesti si vanduti intr-un supermarket din Bucuresti au confirmat prezenta carnii de cal in locul celei de vita, societatea respectiva, administrata de sotul unei angajate a DSV Prahova, fiind amendata cu 30.000 lei.

Analizele de laborator facute de DSVSA Bucuresti pe micii produsi de o firma din Ploiesti si vanduti intr-un supermarket din Capitala au confirmat suspiciunile privind prezenta carnii de cal in locul carnii de vita, a declarat, marti, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Prahova, Mihai Terecoasa.

Acesta a precizat ca DSVSA Prahova a amendat producatorul din Ploiesti cu 30.000 de lei pentru substituirea carnii.

Mihai Terecoasa a mai spus ca in prezent se asteapta rezultatele altor trei analize de laborator, prelevate de la mici produsi de aceeasi firma, in conditiile in care respectiva societate comerciala a distribuit printr-un lant de supermarket-uri aproape 2.000 de caserole cu mici in 36 de judete. Aceste analize sunt facute tot in laboratoarele DSVSA Bucuresti.

Firma din Ploiesti amendata pentru ca a produs mici ce contin carne de cal fara a fi etichetati ca atare este administrata de sotul fostei sefe a biroului siguranta alimentelor de origine animala din cadrul DSVSA Prahova, iar subalternii acesteia sunt cei care fac controalele la firme precum cea administrata de sotul sau. Directorul acestei institutii a declarat ca, in urma alertei alimentare, angajata a fost trecuta pe o functie de executie in cadrul biroului care are in responsabilitatea verificarea produselor non-alimentare.

Saptamana trecuta, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a lansat o alerta alimentara dupa ce intr-un magazin din Bucuresti a fost descoperita cantitatea de 200 de kilograme de carne tocata asupra careia a existat suspiciunea de frauda constand in substituirea carnii de vita cu cea de cal.

In urma extinderii verificarilor s-a constatat ca producatorul micilor, o firma din Ploiesti, a distribuit printr-un cunoscut lant de supermarket-uri, in 36 de judete, 1.920 de caserole a cate 800 de grame de mici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#mici carne cal magazin, #mici carne vita cal, #mici confiscati Kaufland , #consumatori
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Reţetarele de dinainte de '89 erau cu carne de cal. Ca şi la salamu'