Ziare.com
Tu stii ce mananci
Seful ANPC: Citricele pot fi tratate cu o substanta care ataca ficatul si rinichii. Cititi eticheta!
Directorul general al ANPC (Protectia Consumatorului), Paul Anghel, avertizeaza consumatorii sa citeasca foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpara, pentru ca unele dintre acestea sunt conservate cu Imazalil, o substanta foarte periculoasa folosita pentru combaterea bolilor la plante, dar a carei utilizare in agricultura este interzisa de legislatia UE.

"Cititi cu atentie eticheta produselor pe care doriti sa le achizitionati si e bine sa stiti ca: portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman.

THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acopera coaja citricelor, este folosita pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicida", afirma Anghel, care a prezentat si o eticheta de citrice provenite din Turcia, pe care este mentionata substanta.

Directorul ANPC afirma ca ingerarea acestei substante ataca ficatul si rinichii si ar putea fi cancerigena.

"Fructele si legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit si nici o culoare aparte", precizeaza Paul Anghel, adaugand ca legislatia Uniunii Europene incerzice folosirea Thiabendazol - Imazalil in agricultura.

"Atentie! Intoxicarea poate interveni chiar daca nu se ingereaza coaja fructelor si legumelor stropite. Acestea trebuie spalate pentru indepartarea pesticidului de pe suprafata lor!", subliniaza directorul general al ANPC.

Citeste si Teapa fructelor bio - platim mai mult si inghitim aceleasi substante cancerigene
Articol citit de 13099 ori
Ti-a placut articolul?
Tweet
Citeste mai multe despre OPC citrice substanta toxica
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce da-ți vina pe noi că nu citim, in loc să vă faceți treaba?

Statul hoț, puturos și incapabil, prin angajații plătiți de noi, nu-și protejează cetățenii. De ce nu sunt controlate fructele și legumele la intrarea in țară? Dacă nu scrie pe fiecare fruct dacă are Bazadol și Ihtiol cum să le alegi? Prin ghicit? Aici
http://www.ziare.com/economie/agricultura/teapa-fuctelor-bio-platim-mai-mult-si-inghitim-aceleasi-substante-cancerigene-1267047
scrie că sunt substanțe cancerigene, dar că pot fi detectate și concentrațiile periculoase.
Nu numai la intrarea in țară trebuie făcute controale ci și la cei cu vanzări mari, angrosiști, supermarketurile dar nu trebuie uitați piețarii care vand portocale din "producția proprie". Cred că probleme asemănătoare sunt și la roșii, ardei, mere și cartofi.
E ca la sportivii dopați: controlați măcar substanțele nocive știute (interzise), fiindcă celelalte vor fi descoperite maine! Nu solicitați oamenilor să se priceapă la toate, că s-ar putea să-și aducă aminte că toți pot da cu parul! La propriu!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor