INSP avertizează că varianta Delta ar putea duce la un număr substanțial de decese și spitalizări. "Reimpunerea restricțiilor nu poate fi exclusă"

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 19:02

   

INSP avertizează că varianta Delta ar putea duce la un număr substanțial de decese și spitalizări. "Reimpunerea restricțiilor nu poate fi exclusă"
Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a publicat un raport miercuri, 21 iulie, în care avertizează că varianta Delta a coronavirusului ar putea crea efecte grave în România, cu un număr foarte mare de decese și spitalizări. Totodată, INSP nu exclude posibilitatea reimpunerii restricțiilor.

Elaborat din 14 iulie cu informații centralizate până la data de 9 iulie, raportul, publicat astăzi, este primul document de acest gen făcut public de către INSP de la începutul pandemiei.

Autoritățile atrag atenția că, bazat pe prognoza europeană, la finalul lunii iulie s-ar putea înregistra între 20 - 200 de cazuri noi confirmat pe zi și notează că până în prezent acoperirea vaccinală nu depășește 40% la nicio grupă de vârstă, iar în rândul celor mai vulnerabili, în media, s-au vaccinat 1 din 3 persoane.

Totodată, INSP notează că din cauza ratei mici de vaccinare, numărul de decese provocate de varianta Delta să fie mai mare spre deosebire de alte țări. „Scenariul principal de luat în considerare ar fi cel care arată că următorul val epidemic cu tulpina Delta va fi unul substanțial în ceea ce privește infecțiile și spitalizările”, mai notează autoritățile.

INSP mai subliniază că din cauza evoluției variantei Delta și a ratei de vaccinare, este necesar ca unele restricții precum obligativitatea portului măștii de protecție în zone aglomerate să rămână în vigoare și nu este exclus ca o serie de restricții mai dure să fie reimpuse.„În cazul constatării răspândirii unei variante de virus care prezintă abilitatea de a eluda răspunsul imun datorat vaccinării nu se va putea exclude posibilitatea de reimpunere de restricțiilor economice și sociale la nivel local, regional sau național”, se mai arată în document.

Autoritățile prezintă și o estimare a ponderii populaționale cu un grad de protecție față de boala COVID-19, atât prin vaccinare cu cel puțin o doză, cât și prin trecerea prin boală.

„Estimarea numărului celor trecuți prin boală s-a bazat pe presupunerea că pentru fiecare persoană confirmată prin test diagnostic au fost alte 5 persoane nediagnosticate”, precizează INSP.

În cadrul acestei estimări se constată că în 25 județe peste 20% din persoane au un grad de imunitate, în 11 peste 40% din persoane au un grad de imunitate, în 3 județe peste 50% din persoane au un grad de imunitate, iar în 3 județe peste 60% au un grad de imunitate.

Evaluarea Situatiei Actuale...

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1881 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Cine măi? 😆😆😆
Incompetenții de la insp, slugoii politici care taie frunze la caini si falsifica la ordin statisticile ca sa ascunda ***? Astia sunt criminali si complici ai trioului ticalos Organ-Tataru-Ara^at, iar astazi ai "expertei" in epilări Mihaila si parvenitului Baciu, adica niste complici ai sistemului de Exterminare zis de Sanatate din Romania. Astora le faceti voi promovare, ca niste slugi in solda ale peneleprelor?
doly-doly
rank 4
ghiocul
cumva INPS a dat in bobi?? sau in ghioc, sau a chicit in cafea de stie ca Felta va face ra bagii la bolnavi si mai ales la morti>>
Pai INSP sa mai pastreze niste cifre si pentru variantele Beta, Gamma, Alpha, etc..
Baaaaa...treziti-va....reveniti-va...
NU de alta dar cei de la INSP sint platiti din banii romanilor , ca ei lucreza la ""stat"" cu salarii babane si sporuri babane...
Jos Masca, Jos Dictatura
johny54
rank 3
curca ploata
Cu acceeasi gasca de pocnitori, care anul trecut au gestionat cum e mai prost atat inceputul pandemiei, cu masuri haotice si habarniste, continuand cu haosul din sistemul medical, campania de vaccinare esuata, acum la depistarea noii tulpini, au asteptat sa se infecteze populatia, in loc sa depisteze si sa izoleze drastic raspandirea acesteia, ei umbla in campanie electorala, avand un singur scop lupta pentru ciolan, iar dupa ce o sa se complice lucrurile, luand-o de la capat, daca nu mai rau, apropiindu-ne de 35 de mii de decese.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor