Localitatea de lângă București care a trecut în scenariul roșu. Școlile se închid, iar autoritățile nu exclud carantina

Duminica, 19 Septembrie 2021, ora 18:37
3910 citiri
Localitatea de lângă București care a trecut în scenariul roșu. Școlile se închid, iar autoritățile nu exclud carantina

Mai multe localități din județul Ilfov au trecut duminică de incidența de 3 la mie.

În Afumați se închid școlile de luni, 20 septembrie, după ce a fost prima localitate de lângă București unde rata de infectări a depășit șase cazuri la mia de locuitori. Autoritățile nu exclud impunerea carantinei, potrivit digi24.ro.

Conform datelor transmise duminică de autorități, rata de incidență în Afumați a ajuns la 6,05 la mia de locuitori. Restricțiile se impun treptat, gradual, însă nu este exclusă nici carantina, dacă Direcția de Sănătate Publică va face o propunere în acest sens și va fi validată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, potrivit sursei citate.

Opt localități din jurul Bucureștiului au înregistrat sâmbătă, 18 septembrie, valori ale incidenței COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov s-a întrunit în ședință pentru a adopta noi măsuri pentru limitarea răspândirii virusului.

Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov a prezentat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov propunerile de aplicare a măsurilor prevăzute de actul normativ sus-menționat, pentru localitățile Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumați, Mogoșoaia și Snagov, care la data prezentei înregistrează următoarele valori ale ratei de incidență:

Berceni – 3,52/1000 locuitori

Bragadiru – 3,14/1000 locuitori

Ciorogârla – 3,82/1000 locuitori

Copăceni – 3,04/1000 locuitori

Corbeanca – 3,66/1000 locuitori

Afumați – 5,70/1000 locuitori

Mogoșoaia – 3,79/1000 locuitori

Snagov – 3,21/1000 locuitori

CJSU Ilfov a adoptat o Hotărâre pentru a aplica noile măsuri începând din 18 septembrie.

Potrivit HCNSU nr. 70, adoptată de CNSU, se stabileşte permiterea desfăşurării unor activităţi din anumite domenii economice considerate neesenţiale, precum cele din baruri, restaurante, nunţi, botezuri, activităţi sportive, evenimente culturale, mitinguri, demonstraţii în anumite condiţii de protecţie sanitară, dacă incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, doar pentru persoanele vaccinate, testate sau trecute prin boală.

Prin aceeaşi hotărâre, CNSU a propus ca activitatea din baruri, cluburi, discoteci, săli de jocuri de noroc să se desfăşoare în anumite condiţii de protecţie sanitară, doar pentru persoanele vaccinate.

Citeste si:
Încă un oraș din România intră în carantină din cauza numărului mare de infectări. Ce restricții se impun
Încă un oraș din România intră în carantină din cauza numărului mare de infectări. Ce restricții se impun
Focşaniul a intrat în carantină începând cu noaptea de joi spre vineri, după ce rata de infectare cu coronavirus a depăşit pragul de 7,5 cazuri de Covid la mia de locuitori. Decizia...
Accident grav pe o stradă din orașul Chitila, produs de un șofer beat. O persoană a murit VIDEO UPDATE
Accident grav pe o stradă din orașul Chitila, produs de un șofer beat. O persoană a murit VIDEO UPDATE
Un bărbat de 53 de ani a murit, joi seară 21 octombrie, într-un accident grav produs pe o stradă din orașul Chitila, județul Ilfov. Șoferul vinovat a fugit de la locul accidentului însă a...
Sursa: Ziare.com