AstraZeneca aduce o inovație: terapia cu anticorpi care reduce simptomele covid cu 77%

Sambata, 21 August 2021, ora 07:07
2805 citiri
AstraZeneca aduce o inovație: terapia cu anticorpi care reduce simptomele covid cu 77%
Terapia ar putea fi o alternativă pentru vaccinuri FOTO Pixabay

O terapie cu anticorpi a AstraZeneca a redus riscul dezvoltării simptomelor de Covid-19 cu 77%, într-un studiu clinic de fază târzie, ceea ce va permite companiei să ofere protecţie persoanelor care sunt slab protejate de vaccinuri, transmite CNBC.

Compania a anunţat vineri că 75% dintre participanţii la studiul clinic pentru această terapie, cu două tipuri de anticorpi descoperiţi de Vanderbilt University Medical Center, aveau boli cronice, inclusiv o reacţie imunitară scăzută la vaccinuri.

Terapii similare realizate cu o clasă de medicamente numite anticorpi monoclonali, care imită proteinele sistemului imunitar care apar în mod natural, sunt dezvoltate de Regeneron, Eli Lilly şi de GlaxoSmithKline cu partenera Vir.

Dar AstraZeneca este prima companie care a publicat date pozitive ale unui studiu clinic privind prevenirea Covid-19 cu ajutorul terapiei cu anticorpi.

Directorul Mene Pangalos a declarat că rezultatele studiului privind terapia pentru Covid-19 au fost analizate la trei luni de la ingectarea anticorpilor, iar cercetătorii vor urmări evoluţiile până la 15 luni, în speranţa că AstraZeneca va putea folosi terapia ca protecţie pe timp de un an.

Pangalos a semnalat că perspectivele unui nou produs împotriva Covid-19 al AstraZeneca ar putea, de asemenea, să sporească valoarea strategică a vaccinului existent Vaxzevria, pe care l-a dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford.

”Nicio altă companie nu a livrat două molecule împotriva SARS-CoV2. Acest lucru ne ajută cu siguranţă să ne poziţionăm în privinţa Covid ”, a declarat Pangalos pentru Reuters.

SARS-CoV2 este denumirea ştiinţifică pentru coronavirusul care provoacă Covid-19.

Un alt director cu rol executiv al AstraZeneca, Ruud Dobber, a spus luna trecută că sunt explorate diferite opţiuni strategice pentru operaţiunile de vaccinare ale AstraZeneca, care s-au confruntat cu o serie de dificultăţi.

Vestea bună referitoare la terapie a fost temperată, totuşi, de un comunicat separat al AstraZeneca, publicat vineri, potrivit căruia un studiu referitor la un tratament pentru o tulburare neurologică rară, scleroza laterală amiotrofică (SLA), dezvoltat de compania Alexion, cumpărată recent de AstraZeneca, a fost întrerupt devreme din cauza lipsei de eficacitate.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Covid 19, #vaccin COVID 19, #AstraZeneca, #terapie, #Anticorpi , #coronavirus