Cum se pregătește sistemul sanitar pentru valul 4 al pandemiei. Măsurile ministrului Sănătății

Marti, 14 Septembrie 2021, ora 12:34
1743 citiri
Cum se pregătește sistemul sanitar pentru valul 4 al pandemiei. Măsurile ministrului Sănătății
Cseke Attila este ministru interimar al Sănătății FOTO Captură Youtube

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a solicitat reprezentanților direcțiilor de sănătate publică ca, în această perioadă, să pună în aplicare planurile de reziliență care au fost asumate la nivelul fiecărui județ.

Ministrul interimar al Sănătății a susținut prima videoconferință online cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu la care au mai participat secretarii de stat Levente Vass și Andrei Baciu, dar și conducerea departamentului de asistență medicală din cadrul Ministerului Sănătății și reprezentantul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Au fost dicutate aspecte legate de pregătirea sistemului sanitar pentru valul IV pandemic.

“Mesajul meu către dumneavoastră vreau să fie clar. În pandemie trebuie acționat, mai mult ca oricând, cu responsabilitate și solidaritate. Nu vreau ca pacienții dintr-un județ să fie refuzați și să nu fie tratați în alt județ. De asemenea, nu mă interesează cifre pe hârtie. Vreau să mergeți să verificați în spitale astfel încât tot ce raportați să fie real”, a declarat ministrul interimar Cseke Attila în prima videoconferință cu direcțiile de sănătate publică.

Creșterea numărului de paturi la Terapie Intensivă

În perioada următoare, direcțiile de sănătate publică vor trece la creșterea numărului de paturi funcționale în secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare, conform planurilor de reziliență. De asemenea, ministrul interimar al Sănătății le-a solicitat să identifice personalul medical care să deservească aceste paturi suplimentare pentru ca să fie transferat de către reprezentații DSU.

Mai mult, ministrul Sănătății le–a cerut direcțiilor de sănătate publică să identifice materialele sanitare și medicamentele care sunt în plus în spitale, pentru a fi luate în evidență și redistribuite între județe, în caz de necesitate.

Videoconferințele cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică și managerii de spitale se vor desfășura periodic.

#Cseke Attila, #ministrul sanatatii, #DSP, #paturi de terapie intensiva, #valul 4 pandemic, #pandemie covid , #coronavirus