Cum va funcționa Loteria de vaccinare și ce șanse sunt să aibă succes

Miercuri, 22 Septembrie 2021, ora 05:36
4881 citiri
Cum va funcționa Loteria de vaccinare și ce șanse sunt să aibă succes
Românii pot câștiga numeroase premii în bani la Loteria vaccinării FOTO Pixabay

Românii care s-au imunizat împotriva COVID-19 au posibilitatea de a participa la Loteria de vaccinare, premiile în bani puse la dispoziție de autoritățile române fiind de 15.000.000 de lei.

Loteria, care se va derula în perioada octombrie - decembrie 2021 va consta în organizarea a 19 extrageri, în zilele de vineri și duminică, pe parcursul a 14 săptămâni.

Concret, Loteria este organizată pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19, țara noastră având una dintre cele mai scăzute rate de imunizare de la nivelul Uniunii Europene.

Conform autorităților, premiile în bani vor fi acordate strict persoanelor care au schemă completă de vaccinare, fondul anual de premiere fiind stabilit de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

"Nu vor îmbunătăți numărul celor vaccinați. Poate niște persoane cu probleme sociale care acum nefiind motivate nu s-au dus să se vaccineze, ar putea să o facă. Pe fondul disperării, că lumea nu înțelege importanța vaccinării și că vaccinarea e singura soluție de a scăpa de pandemie, se recurge și la astfel de variante. Teama mea este că totuși în pandemie ori faci vaccinare, ori nu mai faci. Este esențial să vaccinezi în masă ca să nu dai naștere la tulpini mai rezistente", a explicat pentru Ziare.com Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

"Cred că orice, chiar dacă se adresează unei nișe, poate ajuta la creșterea ratei de vaccinare. E un moment disperat", a explicat un medic de familie pentru Ziare.com.

Cum se vor organiza extragerile Loteriei vaccinării

Chiar dacă părerile legat de stimulentele oferite de autorități sunt împărțite, oficialii merg înainte cu această idee, punctând că extragerile de la Loteria Vaccinării sunt organizate de Compania Națională Loteria Română, fiind făcute în prezența comisiei de supraveghere a efectuării extragerilor.

Potrivit autorităților, fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga 4 premii: 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei, adică premii în valoare maximă cumulată de 1.910.000 lei.

Cum se fac înscrierile

Prima extragere va avea loc în luna octombrie, banii putând fi revendicați în termen de 30 de zile de la data extragerii. Dacă cel care a câștigat nu revendică banii în cele 30 de zile, îi pierde.

Se pot înscrie pentru a participa la Loteria vaccinării pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro strict persoanele cu schemă completă de vaccinare, după emiterea certificatului de vaccinare pe baza numelui, prenumelui și CNP-ului.

1 milion de dolari la Loteria vaccinării în Canada

Canada a organizat o loterie a vaccinării. Eligibili au fost nu doar cei care au primit două doze ci și cei care s-au imunizat cu o singură doză. În urma extragerii, un bărbat din Quebec a câștigat un milion de dolari. De asemenea, 16 tineri care au ales să se vaccineze au primit câte 20.000 de dolari pentru gestul lor.

Pe lângă premii în bani, vaccinații care au intrat în competiție au fost recompensați cu excursii în Cancun sau pachete pentru relaxare. Guvernul din Quebec a lansat pe 25 iulie Loteria vaccinării cu scopul de a crește rata imunizării pe toate categoriile de vârstă.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#loteria vaccinarii, #premii in bani loteria vaccinarii, #vaccin, #loterie , #coronavirus