Cum va funcționa Loteria de vaccinare și ce șanse sunt să aibă succes

Miercuri, 22 Septembrie 2021, ora 05:36
4659 citiri
Cum va funcționa Loteria de vaccinare și ce șanse sunt să aibă succes
Românii pot câștiga numeroase premii în bani la Loteria vaccinării FOTO Pixabay

Românii care s-au imunizat împotriva COVID-19 au posibilitatea de a participa la Loteria de vaccinare, premiile în bani puse la dispoziție de autoritățile române fiind de 15.000.000 de lei.

Loteria, care se va derula în perioada octombrie - decembrie 2021 va consta în organizarea a 19 extrageri, în zilele de vineri și duminică, pe parcursul a 14 săptămâni.

Concret, Loteria este organizată pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19, țara noastră având una dintre cele mai scăzute rate de imunizare de la nivelul Uniunii Europene.

Conform autorităților, premiile în bani vor fi acordate strict persoanelor care au schemă completă de vaccinare, fondul anual de premiere fiind stabilit de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

"Nu vor îmbunătăți numărul celor vaccinați. Poate niște persoane cu probleme sociale care acum nefiind motivate nu s-au dus să se vaccineze, ar putea să o facă. Pe fondul disperării, că lumea nu înțelege importanța vaccinării și că vaccinarea e singura soluție de a scăpa de pandemie, se recurge și la astfel de variante. Teama mea este că totuși în pandemie ori faci vaccinare, ori nu mai faci. Este esențial să vaccinezi în masă ca să nu dai naștere la tulpini mai rezistente", a explicat pentru Ziare.com Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

"Cred că orice, chiar dacă se adresează unei nișe, poate ajuta la creșterea ratei de vaccinare. E un moment disperat", a explicat un medic de familie pentru Ziare.com.

Cum se vor organiza extragerile Loteriei vaccinării

Chiar dacă părerile legat de stimulentele oferite de autorități sunt împărțite, oficialii merg înainte cu această idee, punctând că extragerile de la Loteria Vaccinării sunt organizate de Compania Națională Loteria Română, fiind făcute în prezența comisiei de supraveghere a efectuării extragerilor.

Potrivit autorităților, fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea 4 șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga 4 premii: 1 premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, 1 premiu de 300.000 lei, 1 premiu de 500.000 lei și premiul cel mare în valoare de 1.000.000 lei, adică premii în valoare maximă cumulată de 1.910.000 lei.

Cum se fac înscrierile

Prima extragere va avea loc în luna octombrie, banii putând fi revendicați în termen de 30 de zile de la data extragerii. Dacă cel care a câștigat nu revendică banii în cele 30 de zile, îi pierde.

Se pot înscrie pentru a participa la Loteria vaccinării pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro strict persoanele cu schemă completă de vaccinare, după emiterea certificatului de vaccinare pe baza numelui, prenumelui și CNP-ului.

1 milion de dolari la Loteria vaccinării în Canada

Canada a organizat o loterie a vaccinării. Eligibili au fost nu doar cei care au primit două doze ci și cei care s-au imunizat cu o singură doză. În urma extragerii, un bărbat din Quebec a câștigat un milion de dolari. De asemenea, 16 tineri care au ales să se vaccineze au primit câte 20.000 de dolari pentru gestul lor.

Pe lângă premii în bani, vaccinații care au intrat în competiție au fost recompensați cu excursii în Cancun sau pachete pentru relaxare. Guvernul din Quebec a lansat pe 25 iulie Loteria vaccinării cu scopul de a crește rata imunizării pe toate categoriile de vârstă.

Citește și:
Șase milioane de doze de vaccin anti-COVID expirate, distruse în România. Ce spune ministrul Sănătății
Șase milioane de doze de vaccin anti-COVID expirate, distruse în România. Ce spune ministrul Sănătății
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a dezvăluit că până acum au fost distruse 3 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 care au expirat şi urmează să fie distruse alte 3...
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, fac o vizită în Japonia, unde vor avea mai multe întâlniri oficiale şi vor participa la funeraliile de stat ale...