Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Studiu despre oamenii care declară că-și dau demisia dacă li se impune vaccinarea la locul de muncă. "Nu-și duc amenințarea la capăt"

Joi, 30 Septembrie 2021, ora 11:37
4644 citiri
Studiu despre oamenii care declară că-și dau demisia dacă li se impune vaccinarea la locul de muncă. "Nu-și duc amenințarea la capăt"
O tânără ține în mână un carton în forma de Steaua lui David, cu textul "Nevaccinat" în timpul unui protest anti-COVID la București FOTO Hepta

Un studiu făcut în Statele Unite printre oamenii "ezitanți la vaccin" a relevat informații legate de amenințarea cu demisia în condițiile în care li se impune imunizarea anti-COVID la locul de muncă.

Fundația filantropică "Robert Wood Johnson", una dintre cele mai mari din Statele Unite cu acțiuni centrate exclusiv pe îmbunătățirea sistemului de sănătate, a efectuat un sondaj de opinie online printre oamenii "ezitanți la vaccin". 48% dintre respondenți au declarat că vor demisiona sau că-și vor căuta alt job dacă li se impune vaccinarea drept condiție pentru a veni la muncă.

Dar ce-au declarat și ce fac în realitate este complet diferit, arată o analiză a publicației Poynter.

Spitalul Metodist din Houston, de exemplu, a cerut celor 25.000 de lucrători să se vaccineze până pe 7 iunie 2021. Înainte de impunerea obligativității, aproximativ 15% din angajații săi erau nevaccinați. Până la mijlocul lunii iunie, procentul a scăzut la 3% și a atins 2% până la sfârșitul lunii iulie. 153 de angajați au fost concediați sau demiși, în timp ce altor 285 li s-au acordat scutiri medicale sau religioase, iar 332 au primit permisiunea să amâne imunizarea.

La Jewish Home Family din Rockleigh, New Jersey, doar cinci dintre cei 527 de angajați au renunțat la job după ce li s-a impus vaccinarea. 2 din 250 de muncitori au demisionat la azilul de bătrâni Westminster Village din Bloomington, Illinois.

Chiar și în Alabama rurală profund conservatoare, un stat cu una dintre cele mai scăzute rate de absorbție a vaccinurilor, Centrul de asistență medicală și reabilitare Hanceville a pierdut doar 6 din cei 260 de angajați ai săi, toți cei rămași optând pentru vaccin pentru a-și păstra joburile.

Compania Delta Airlines nu a impus obligativitatea vaccinării, dar în august 2021 le-a impus angajaților nevaccinați o taxă suplimentară de 200 de dolari pe lună pentru asigurarea de sănătate. Cu toate acestea, compania aeriană a declarat că mai puțin de 2% dintre angajați au demisionat ca urmare a impunerii taxei.

Și la Indiana University Health, au renunțat la slujbă doar 125 din totalul de 35.800 de angajați, sau 0,3%.

Experiența cu vaccinurile obligatorii la locul de muncă arată până acum că, dacă angajatorii furnizează informații solide și facilitează vaccinarea, impunerea poate crește semnificativ rata de vaccinare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vaccinare locul de munca, #imunizare anti covid, #vaccinare job, #demisie impunere vaccinare , #coronavirus