Medic, dintr-o secție UPU: "Sufocat de ambulanțele care vin, cu doi pacienți deodată"

Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 11:04
3119 citiri
Medic, dintr-o secție UPU: "Sufocat de ambulanțele care vin, cu doi pacienți deodată"

Amin Zahra, medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, povestește sentimentele prin care trece în spital, ”o combinație de furie și tristețe”, văzând numărul mare de pacienți care așteaptă un pat.

Ambulanțele ajung la spital și cu câte doi pacienți, iar mulți dintre ai au sub 50 de ani.

”Trăiesc un sentiment greu de descris, este o combinație între furie și tristețe.

Am stat 20 de minute în UPU pentru un consult și în timpul ăsta m-am simțit sufocat și nu de la mască, ci de la numărul mare de pacienți care își așteaptă un pat, pe orice secție… Sufocat de ambulanțele care vin, nu cu un pacient, ci cu doi pacienți deodată și ce este și mai trist, că o parte bună din acești pacienți care vin au sub 50 de ani”, povestește Amin Zahra.

Acesta vorbește și despre oamenii care nu vor să se vaccineze, despre care spune că ”pariază pe viața lor și a altora, doar din orgoliu și încăpățânare și refuză să vadă realitatea”.

”Știu că aveți o listă lungă cu “motivele” pentru care nu vreți să vă vaccinați, dar vreau să vă spun ceva: și eu am o lista… DE AȘTEPTARE!!! Care e mai lungă decât lista voastră.

Diferența este că pe lista mea se află vieți în schimb la voi aberații.

În orice religie se spune: “Să-ți iubești aproapele și să-i vrei binele!”

Și acum vă întreb eu, de unde atâta rău voit, egoism și iresponsabilitate?!

Să pariezi pe viața ta și a altora, doar din orgoliu și încăpățânare și să REFUZI să vezi realitatea.

Zilnic mor sute de pacienți doar în România, iar la nivel mondial nu au murit atâția oameni din cauza vaccinului și tu, îmi spui că vaccinul omoară!!!

Viața este un paradox… Unii își iau viața, iar alții se luptă pentru viață!!!”, mai spune Amin Zahra.

Medicul punctează faptul că acești oameni nu realizează că, pe lângă suferința proprie, vor suferi și persoanele dragi lor, pentru că devin dependenți de ajutorul acestora.

”Și atunci, dacă tot ne iubim aproapele și îi vrem binele… Nu mai bine stați la coadă la un centru de vaccinare, decât să stai cu zilele în UPU așteptând un pat???”, concluzionează medicul.

Amin Zahra este un tânăr din Israel, mutat în urmă cu mai bine de 10 ani la Timișoara pentru a urma cursurile Universității de Medicină și Farmacie și devenit între timp cetățean român, este una dintre vocile puternice din social media care militează pentru vaccinare și responsabilitate în abordarea pandemiei de coronavirus.

Citeste si:
Trei români cu COVID-19 aflați în stare critică, transferaţi în Polonia
Trei români cu COVID-19 aflați în stare critică, transferaţi în Polonia
Ministerul Sănătăţii a informat că în cursul zilei de joi, 21 octombrie, trei pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, aflaţi în stare critică, sunt transferaţi în Polonia. Este vorba...
Situație critică la unitatea de Urgențe din Iași: Un bolnav de COVID-19 a fost ventilat timp de patru ore "pe balon"
Situație critică la unitatea de Urgențe din Iași: Un bolnav de COVID-19 a fost ventilat timp de patru ore "pe balon"
Medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, a declarat marţi, 19 octombrie, că în UPU de la Spitalul "Sfântul Spiridon" sunt trataţi 20 de pacienţi cu forme severe de COVID-19...
Sursa: Ziare.com