Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Medic: Mulţi pacienţi vin în stare gravă la spital. Se tratează acasă cu ceai şi pălincă

Miercuri, 01 Septembrie 2021, ora 20:39
3251 citiri
Medic: Mulţi pacienţi vin în stare gravă la spital. Se tratează acasă cu ceai şi pălincă
Medicii fac apel la pacienți să nu amâne prezentarea la medic FOTO Pixabay

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe afirmă că mulţi pacienţi cu COVID-19, dar şi cu alte boli, amână să apeleze la medici, preferând să se trateze acasă şi ajung în stare gravă la Urgenţă.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a făcut, miercuri, 1 septembrie, un apel către cetăţeni să se prezinte la medic încă de la primele simptome ale bolii.

"Pacienţii care constată apariţia unor simptome specifice să vină şi să caute un medic, că este medicul de familie, că este un medic specialist (...) Să vină la spital, să nu amâne venirea în spital pentru ultimul moment, pentru că dacă (...) este într-o fază preliminară, atunci evoluţia bolii poate fi mult mai favorabilă. Nu mă refer doar la COVID-19, mă refer în general la toate situaţiile. Observăm în ambulatoriu că pacienţii vin într-o stare gravă. Chiar şi la Urgenţă observăm acest lucru şi, la fel, în mod repetat facem apel la populaţie de a rezolva problemele medicale cât mai repede cu putinţă, să apeleze la un medic specialist care să ghideze evoluţia bolii", a declarat Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă.

În opinia directorului medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, COVID-19 este o "boală destul de perfidă", deoarece unii pacienţi nu prezintă simptome, deşi starea lor de sănătate este alterată.

"Nu aş putea să vă răspund de ce nu vin. Probabil că mulţi stau acasă că poate mă vindec cu Paracetamol, poate nu vor să se testeze, nu ştiu de ce vin târziu. Există persoane cărora le e teamă, alte persoane spun că lasă, îmi trece, e doar o viroză, nu există COVID, stau acasă şi mă fac bine de la ceaiuri, şi pălincă şi paracetamol şi când nu mai pot, atunci vin. Pe de altă parte, cum am subliniat şi altă dată, COVID este o boală destul de perfidă, în sensul că te simţi destul de bine chiar şi cu o saturaţie de oxigen de 80%, pacientul nu îşi dă seama că este aşa de grav. Se simte bine dacă stă în pat, nu face un efort deosebit şi nu îşi dă seama că, de fapt, este într-o stare gravă", a adăugat dr. Roşu Matyas.

Miercuri, 1 septembrie, în urma testelor efectuate la nivel național, au fost înregistrate 1.443 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2 (COVID–19).

Cazul cutremurător al unei fetițe de doi ani, care a murit după ce a înghițit biluțe magnetice. De ce nu au putut medicii să o salveze
Cazul cutremurător al unei fetițe de doi ani, care a murit după ce a înghițit biluțe magnetice. De ce nu au putut medicii să o salveze
O fetiţă de nici 2 ani a murit după ce a ingerat biluţe magnetice. Familia fetiţei este din România, dar este stabilită de 12 ani în Germania. Mama copilului a relatat pentru News.ro cum a...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#pacienti covid, #bolnavi covid, #medici, #tratament covid , #coronavirus