Părintele David Oprea, coordonatorul cabinetului Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, a murit răpus de Covid-19

Vineri, 17 Septembrie 2021, ora 23:45
5219 citiri
Părintele David Oprea, coordonatorul cabinetului Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, a murit răpus de Covid-19
Părintele David Oprea avea 47 de ani FOTO Ziarul Lumina

Părintele protosinghel David Oprea, coordonator al cabinetului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților, și pentru o foarte lungă perioadă de timp slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iași, a murit astăzi în urma complicațiilor suferite din cauza infectării cu Covid-19. Părintele David avea 47 ani.

Protosinghelul David Oprea era internat la un spital din Iaşi. Din păcate, în urma complicațiilor suferite din cauza infectării cu Covid-19, părintele protosinghel a murit astăzi la vârsta de 47 de ani.

Protosinghelul David Oprea s-a născut pe 25 februarie 1974, în oraşul Galaţi, din părinţii Petrache şi Vasilica Oprea, primind la botez numele Cezar Daniel.

În perioada 1980-1988, a urmat primele opt clase la Şcoala Generală Numărul 38 din Galaţi. În perioada 1988-1992 a urmat Liceul de Marină din Galaţi, iar după terminarea liceului, în anul 1992, s-a închinoviat la Mănăstirea Almaş din judeţul Neamţ.

În luna aprilie a anului 1995 a fost tuns în monahism cu numele David, iar în luna noiembrie a anului 1996 a fost hirotonit diacon de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

În perioada 1992-1996, a îndeplinit la Mănăstirea Almaş diferite ascultări legate de restaurarea, consolidarea şi înnoirile mănăstirii. În perioada 1996-1997, având cazarea şi slujirea la Mănăstirea Cetăţuia, a făcut ascultare la Sectorul Exarhat al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Începând cu anul 1997, este rânduit slujitor al Catedralei Mitropolitane din Iaşi, fiind numit coordonator al cabinetului Înaltreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Clericul a fost licenţiat în Psihologie şi Asistenţă Socială, în perioada 1998-2002, absolvind cursurile Facultăţii de Psihologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi. În perioada 2005-2009, a absolvit şi cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii din Piteşti şi a obţinut licenţa în Teologie Pastorală cu teza „Rolul duhovnicului în Ortodoxie”, coordonator ştiinţific fiind prof. conf. univ. dr. Nicolae Brânzea.

În anul 2009, la sărbătoarea Bunei Vestiri, prăznuită la Mănăstirea Sihăstria Voronei, a fost hirotonit preot de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. A lucrat la redactarea şi tehnoredactarea cărţilor scrise sau coordonate de către Părintele Arhiepiscop, informează doxologia.ro.

În data de 4 mai 2018, părintele David Oprea a fost hirotesit protosinghel de către IPS Calinic, cu binecuvântarea și din încredințarea Părintelui Mitropolit Teofan.

În cei aproape 25 de ani de slujire sub ascultarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, a lucrat la documentarea, tehnoredactarea și redactarea cărţilor scrise sau coordonate de către Înaltpreasfinția Sa.

A murit profesorul Daniel Barbu, fost ministru al Culturii. A fost printre inițiatorii legii speciale pentru Roșia Montană
A murit profesorul Daniel Barbu, fost ministru al Culturii. A fost printre inițiatorii legii speciale pentru Roșia Montană
Profesorul Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, a murit luni, a anunţat Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii din Bucureşti. "Astăzi, a trecut la cele veşnice prof....
Doliu în lumea artistică din România. A murit o cunoscută coregrafă
Doliu în lumea artistică din România. A murit o cunoscută coregrafă
Coregrafa Adina Cezar a murit la vârsta de 82 de ani, a anunţat pe Facebook fiica artistei. "Astăzi, draga mea mamă, Adina Cezar, a plecat în lumea îngerilor. A plecat în pace,...
#preot, #Covid 19, #Calinic Suceva, #deces , #coronavirus