Tragedia unui preot român infectat COVID: a murit într-un spital din Italia, după săptămâni de luptă cu boala

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 10:51
2700 citiri
Tragedia unui preot român infectat COVID: a murit într-un spital din Italia, după săptămâni de luptă cu boala

Custodele Sfintei Mănăstiri din Assisi (Umbria), preotul român Ion Ciuraru, a decedat la secția de Terapie Intensivă a spitalului din Assisi.

Fusese infectat cu SARS-CoV-2 de câteva săptămâni, iar în ultima perioadă fusese internat la secția de terapie intensivă unde a și decedat marți, 12 octombrie, potrivit sanfrancescopatronoditalia.it.

În septembrie, preotul Ciuraru și-a îngropat mama.

De săptămâni întregi, preotul român lupta împotriva virusului care i-a provocat în cele din urmă moartea, la vârsta de numai 54 de ani.

La începutul lunii septembrie, preotul Ciuraru și-a îngropat mama.

Cine a fost preotul Ion Ciuraru

Potrivit Catholica.ro, Pr. Ion Ciuraru s-a născut la data de 18 august 1967, în comuna Valea Seacă, jud. Bacău. A urmat școala primară și gimnazială în comuna natală, după care a frecventat Școala de cantori de la Iași. În 1990 este admis în Postulandatul franciscan din localitatea Nisiporești, iar în luna octombrie a aceluiași an, intră în Noviciatul franciscan din localitatea Luizi-Călugăra, jud Bacău, pe care îl încheie cu profesiunea simplă, la data de 18 septembrie 1991.

În anii care au urmat, 1991-1996, și-a continuat formarea filosofică și teologică la Institutul Teologic Franciscan din Roman și la Facultatea Pontificală „Sfântul Bonaventura” din Roma. La 8 septembrie 1995 face profesiunea solemnă, intrând definitiv în Ordinul Fraților Minori Conventuali. A fost sfințit preot la 22 iunie 1997 la Roman, de către PS Petru Gherghel, Episcop de Iași. După hirotonire s-a reîntors la Roma pentru a-și finaliza studiile de specializare în Teologie Morală la Academia Alfonsiana, din cadrul Universității Pontificale Lateran. În perioada 1998-1999 a fost guardian al Conventului „Sf. Francisc din Assisi” din Roman și profesor de Teologie Morală la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din aceeași localitate.

În perioada 2000-2008 a fost Ministru provincial al Provinciei „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România. După expirarea mandatului de Ministru provincial, între anii 2008-2017 a activat în comunitățile din Rivotorto și Sacro Convento din Assisi (Italia), având responsabilitățile de secretar și vicar custodial. În 2017 s-a reîntors în țară fiind numit paroh al Parohiei „Nașterea Sf. Fecioare Maria” din localitatea Hălăucești, jud. Iași. La 1 septembrie 2020 a primit din partea superiorilor obediența pentru Sacro Convento din Assisi.

Citeste si:
Medicul Şerban Bubenek: "Mortalitatea în Terapia Intensivă se apropie de 58-59 la sută"
Medicul Şerban Bubenek: "Mortalitatea în Terapia Intensivă se apropie de 58-59 la sută"
Medicul Şerban Bubenek, managerul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare din Bucureşti, a atras atenţia că mortalitatea în secţiile de Terapie Intensivă din ţară este de...
Spitalul mobil de la Leţcani devine cea mai mare secție ATI COVID din țară
Spitalul mobil de la Leţcani devine cea mai mare secție ATI COVID din țară
Spitalul mobil de la Leţcani va ajunge la o capacitate de 48 de paturi de terapie intensivă. "S-a lucrat non-stop în ultimele zile pentru a putea pune în funcţiune noi paturi de terapie...
Sursa: Ziare.com