Rata mortalității cauzată de COVID-19 este de 11 ori mai mare la persoanele nevaccinate decât la cele vaccinate

Luni, 04 Octombrie 2021, ora 17:17
2225 citiri
Rata mortalității cauzată de COVID-19 este de 11 ori mai mare la persoanele nevaccinate decât la cele vaccinate
Cei vaccinați anti COVID au o rată mai mică de deces FOTO Hepta

Rata mortalității cauzată de COVID-19, de 11 ori mai mare la persoanele nevaccinate decât la cele vaccinate

Americanii nevaccinați au o rată a mortalității de 11 ori mai mare din cauza COVID-19 decât cei vaccinați, odată cu apariția tulpinii dominante Delta. Concluzia se desprinde dintr-un studiu recent făcut de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite.

De asemenea, persoanele vaccinate cu schemă completă au un risc de 10 ori mai mic de a ajunge la spital și o probabilitate de 5 ori mai mica de a se infecta.

Studiul arată și că eficiența vaccinurilor a scăzut moderat în perioada în care varianta Delta a devenit dominantă, în jurul datei de 20 iunie. Cu toate acestea, vaccinurile rămân foarte eficiente în special în prevenirea spitalizării și a decesului din cauza COVID-19.

Varianta Delta - peste 99% din noile infecții

Varianta Delta reprezintă acum peste 99% din noile infecții din SUA. Doar peste jumătate din populația totală (54%) este acum complet vaccinată, iar 63% au primit cel puțin o doză.

Studiul CDC a urmărit 569.142 cazuri COVID-19, 34.972 persoane internate în spital și 6.132 de decese. Dintre persoanele vaccinate aflate în studiu, 92% au primit vaccinuri ARNm, restul vaccinul Janssen (Johnson & Johnson).

Eficiență mai mică la persoanele în vârstă

Alte doua studii citate de CDC arată că scăderea eficienței vaccinurilor este mai pronunțată la persoanele mai în vârstă, cu mențiunea că aceste persoane au fost prioritizate pentru vaccinare la începutul campaniei, iar efectul observat ar putea fi o combinație intre scăderea eficientei în timp, răspunsul mai slab la vârste înaintate și alte variabile neluate în calcul.

Cu toate acestea, nivelul general de protecție împotriva spitalizării pentru COVID-19 a rămas ridicat, la 86%. Vaccinurile au fost 89% (85% până la 92%) eficiente în prevenirea internărilor COVID-19 în rândul adulților cu vârsta sub 75 de ani, și 76% (64% până la 84%) eficiente în cazul persoanelor peste 75 de ani.

Datele au oferit "dovezi suplimentare ale puterii vaccinării", a declarat directorul CDC, Rochelle Walensky, după ce a prezentat concluziile studiilor în cadrul unui briefing al Casei Albe. "Asa cum am arătat, studiu după studiu, vaccinarea funcționează".

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 amintește că vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european:

-vaccinurile reduc semnificativ riscul de infecție;

-vaccinurile reduc considerabil riscul de boală severă și limitează răspândirea virusului;

-vaccinurile reduc considerabil riscul de spitalizare;

-vaccinurile reduc considerabil riscul de deces;

-vaccinurile împreună cu măsurile de protecție non-farmaceutice sunt principalele căi de a limita efectele pandemiei.

Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
Un tânăr de 21 de ani a fost găsit decedat pe o stradă din Hunedoara. Poliția a deschis dosar penal de moarte suspectă
IPJ Hunedoara a anunțat că un apel la numărul de urgenţe 112 a anunţat că pe o stradă din Orăştie, judeţul Hunedoara, a fost găsit trupul neînsufleţit al unui tânăr. Poliţiştii...
#deces, #covid, #coronavirus, #rata de vaccinare, #cncav, #vaccin coronavirus , #coronavirus