Rata de infectare cu COVID-19 s-a dublat în mai multe țări. Unde sunt cele mai mari creșteri

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 09:43

   

Rata de infectare cu COVID-19 s-a dublat în mai multe țări. Unde sunt cele mai mari creșteri
Rata de infectare cu noul coronavirus s-a dublat în mai multe state europene, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.

”Cu o lună în urmă, în majoritatea Europei incidenţa cazurilor era fie în stagnare, fie în scădere, câteva excepţii fiind în Rusia, Portugalia şi UK. În momentul actual, Europa este în creştere a incidenţei, majoritatea ţărilor fiind în creştere cu până la 200%”. indică datele Comitetului de Coordonare a Vaccinării, care prezintă şi mai multe grafice cu date comparative.În prima imagine, graficele reprezintă incidenţa numărului de cazuri: diferenţa procentuală a numărului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numărul de cazuri a 14 zile precedente acestora, de fapt rata de creştere / scădere din 2 în 2 săptămâni.

În ceea ce priveşte semnificaţia culorilor atribuite diverselor state, bleu şi albastru reprezintă stagnare – scădere, iar roz şi roşu reprezintă creştere de până la 200% (roşu închis)Graficele reprezintă evoluţia în dinamică a mediei ultimelor 7 zile a numărului de cazuri, normalizată la 1 milion de locuitori.

Creşterea cea mai mare este în Cipru, urmată de UK şi Olanda. În Europa a crescut incidenţa cazurilor de aprox. 3,4 ori în 19.07.2021, comparativ cu o lună în urmă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării anti-COVID precizează că vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19.

Prin vaccinare împotriva COVID-19: se reduce riscul de infectare; se reduce riscul de transmitere a virusului; se reduce considerabil riscul de spitalizare; se reduce considerabil riscul de deces.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3850 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării.
Adica incompetentii divediti care au dus la esecul campaniei din Romania. Nulitati conduse de sanitarul mincinos cu epoleti GHeorghita, falsificand statisticile privind cazurile grave de urmari post-vaccinare. Asteptam cu incredere cele 10 milioane de vaccinati pana in septembrie promisi de speculantul ciolanar si demagog Cazoo Florin, cel mai prost premier al Romaniei din 1989 incoace,
attila
rank 5
Cum o fi
să aștepți vaccinarea a 10 mil cand tu stai pe mantinelă și o ataci zilnic?
Unii mai au și simțul penibilului. Nu vrei să te vaccinezi? Nu te vaccina.
Utilizator sters
Ai probleme ?
Cu cine te certi ? 😆😆😆
MacGigi
rank 5
@Tot-la-vale. De ce enervezi ? Vezi bine ca aici se discuta
despre persoane inteligente!
Nu este vorba de tine.
arting19922000
rank 3
De unde 10 milioane?
Cine a crezut ca se vor gasi 10 mil.de romani educati ,suficienti de destepti si cu constiinta civica s-a inselat amarnic!Astia vreo 5/6 mil.sunt cei care voteaza si care reprezinta Romania educata cat de cat!Cealalta parte este reprezentata de cei ca dvs.!
Utilizator sters
Amice,
Badarania ma face sa cred ca nici tu nu faci parte din Romania educata 😤😤😤
Sau din cea educata de kwi, ca e tot una
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor