Restricții discutate în CNSU: Toate evenimentele private să fie interzise și carantină de noapte, de la ora 21.00

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 12:50
6553 citiri
Restricții discutate în CNSU: Toate evenimentele private să fie interzise și carantină de noapte, de la ora 21.00
Toate evenimentele private din întreaga țară ar putea să fie interzise FOTO Pixabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență va discuta, joi, 21 octombrie, despre noile restricții care se vor impune în contextul crizei Covid.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri, 20 octombrie, la Palatul Cotroceni, cu experți împreună cu care a discutat măsurile necesare limitării efectelor grave ale pandemiei COVID-19 din România.

Măsurile vizează restrângerea mobilității, intrarea şcolilor în online, dar și interzicerea circulaţiei între localităţile cu o incidenţă mare.

Propunerile care vor fi analizate joi

  • Carantina în fiecare noapte, de la ora 21.00, cu excepția persoanelor vaccinate anti-Covid sau trecute prin boală.
  • Accesul în instituțiile publice să se facă doar cu certificat verde.
  • Atât la stat, cât și la privat, angajații ar putea lucra alternativ, o parte într-un interval orar, iar cealaltă în altul.
  • De luni, 25 octombrie, toate evenimentele private din întreaga țară să fie interzise, fără nicio excepție, potrivit unor surse Digi 24.
  • Masca ar urma să fie obligatorie peste tot.

Se va discuta și închiderea barurilor și cluburilor în toată țara, iar INSP a propus să fie adoptată telemunca, dar această măsură va rămâne la latitudinea companiilor. Prezența fizică la locul de muncă se va face doar pe baza certificatului verde, potrivit unor surse Pro TV.

Miercuri, 20 octombrie, președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel pentru ca oamenii să se vaccineze:

"Vreau să fiu foarte clar din capul locului. Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa. În vestul europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, s-au relaxat. Pandemia nu mai are impact.

La noi în România s-a declanșat o adevărata catastrofă. Vaccinați-vă. Daca vreți sa nu ajungeți la spital și la terapie intensivă, vaccinați-vă. Singurul lucru care se întâmplă este că scăpați de forme grave de boală.

Până când vă convingeți să vă vaccinați, din păcate este nevoie de restricții pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili", a spus președintele.

#nunti, #botezuri, #evenimente private, #interzicere, #restrictii, #masca de protectie, #angajati, #cnsu , #coronavirus