Spitalul care anunță testarea angajaților nevaccinați la fiecare trei zile, „pentru a evita îmbolnăvirea personalului medical şi a pacienţilor”

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 14:45
1746 citiri
Spitalul care anunță testarea angajaților nevaccinați la fiecare trei zile, „pentru a evita îmbolnăvirea personalului medical şi a pacienţilor”
SCJU Arad are aproximativ 2.200 de angajaţi, din care în jur de 1.400 nu sunt vaccinaţi FOTO Pixabay

În contextul numărului tot mai mare de îmbolnăviri COVID-19, toţi angajaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care nu sunt vaccinaţi, adică în jur de 1.400 de persoane, vor fi testaţi pentru infecţia cu SARS-CoV-2 la fiecare trei zile, a decis conducerea unităţii medicale.

Măsura va fi aplicată începând de luni "pentru a preveni şi reduce riscul îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul instituţiei".

Vor fi folosite teste de tip antigenic, iar angajaţii nu vor trebui să plătească pentru procedură.

"Am luat această măsură pentru a evita îmbolnăvirea personalului medical şi a pacienţilor. Testarea se va efectua cu teste rapide, de tip antigenic şi doar pentru personalul nevaccinat. Această măsură va fi menţinută la nivelul instituţiei până când incidenţa cazurilor noi va ajunge la mai puţin de 1,5 la 1.000 de locuitori", a declarat dr. Lenuţa Timiş, director medical al spitalului.

SCJU Arad are aproximativ 2.200 de angajaţi, din care în jur de 1.400 nu sunt vaccinaţi.

Autoritățile au emis joi, 23 septembrie, un nou raport privind situația epidemiologică din România în ultimele 24 de ore. Astfel, au fost înregistrate 7.095 de cazuri noi de COVID-19 și 113 decese. Numărul pacienților internați la terapie intensivă este a ajuns la 1.067.

#medici vaccinati, #vaccinare covid, #teste covid, #Arad , #coronavirus