Spitalele din Timișoara, luate cu asalt de pacienții cu COVID-19: ”Este valul nevaccinaților”

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 10:33
2374 citiri
Spitalele din Timișoara, luate cu asalt de pacienții cu COVID-19: ”Este valul nevaccinaților”
98% dintre pacienții care ajung la spital sunt nevaccinați FOTO Unsplash

Tot mai mulți pacienți infectați cu COVID-19, din Timișoara, ajung la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”. Cadrele medicale au fost nevoie să suplimenteze numărul paturilor cu 23, ajungând, în acest moment, la 99 de locuri disponibile.

Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie dr. Victor Babeş Timişoara, susține că situația este una complicată deoarece nu pot fi neglijați pacienții cu alte patologii acute, potrivit Adevărul.ro.

Astfel, au organizat ”o zonă albă”, la o altă secție, unde vor fi tratați pacienții cu alte diagnostice.

”La etajul 1 vor fi trataţi atât pacienţii cu diagnostic de pleurezie, cu pneumonii, altele decât cele produse de coronavirus, BPOC, dar şi cei cu neoplazii pulmonare. La etajul doi vor fi trataţi pacienţii cu TBC. Nu vom renunţa la paturile din zona albă în care trebuie să tratăm pacienţii cu afecţiuni pulmonare care necesită internare”, a declarat Cristian Oancea, potrivit sursei citate.

Acesta își propune să înființeze o secție de pre-terapie pentru pacienții infectați cu COVID-19, care au forme severe și foarte severe.

Valul patru, al nevaccinaților

Cristian Oancea susține că valul patru este cel al nevaccinaților și că aproape 98% dintre cei care ajung la spital nu sunt imunizați.

”Am mai spus-o şi o repet, acest val 4 de COVID 19, care ne va lovi cu forţă, este valul nevaccinaţilor. Aproape 98 la sută din cei care vin în spital şi au forme moderate sau severe de boală nu au fost imunizaţi.

Cei câţiva pacienţi internaţi, vaccinaţi cu doză completă şi care au o formă medie de boală, deci nu severă, au o imunitate scăzută din cauza unor comorbidităţi, de exmplu neoplazii sau alte afecţiuni foarte grave, iar vaccinul nu îşi face în totalitate efectul. În acelaşi timp, avem foarte mulţi pacienţi cu COVID tineri, bineînţeles, nevaccinaţi”, concluzionează Cristian Oancea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
#spital, #Timisoara, #Covid 19, #vaccin COVID 19, #ATI , #coronavirus