Streinu-Cercel: "Avem nevoie de ajutor din străinătate. Nu mai suntem suficient de mulţi doctori şi cadre medicale"

Duminica, 24 Octombrie 2021, ora 15:09
3307 citiri
Streinu-Cercel: "Avem nevoie de ajutor din străinătate. Nu mai suntem suficient de mulţi doctori şi cadre medicale"
Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat FOTO Hepta

Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, medicul infecţionist Adrian Streinu-Cercel, le-a transmis duminică, 24 octombrie, românilor să înţeleagă faptul că România a ajuns în situaţia în care are nevoie de ajutor din străinătate pentru a putea face faţă pandemiei.

Medicul a subliniat importanţa vaccinării şi folosirea măştii într-un moment în care sistemul sanitar "este blocat".

Întrebat ce ar trebui să înţeleagă toată lumea din criza medicală pe care o traversăm, medicul infecţionist a spus: "Ar trebui să înţeleagă că deja avem nevoie de ajutor din străinătate. Că nu mai suntem suficient de mulţi doctori şi cadre medicale care să asiste numărul mare de pacienţi care se află internaţi în spitalele din România. Atât.

Şi în rest, orice ajutor este foarte bine venit", a afirmat senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel la Biblioteca Naţională, unul dintre cele şase centre din Capitală unde se desfăşoară, până luni dimineaţă, "Maratonul vaccinării pentru viaţă".

El a adăugat că tot personalul medical "încearcă din răsputeri să asigure tot ceea ce se poate din punct de vedere al calităţii actului medical".

"Vestea neplăcută este că sistemul sanitar din România este blocat în momentul de faţă. Dacă nu vreţi să staţi şi să aşteptaţi pe la cozi prin camere de gardă etc, singura modalitate pe care o aveţi la îndemână este să vă vaccinaţi.

Dar vaccinarea trebuie acompaniată de purtatul măştii, pentru că vaccinarea va intra în funcţiune în cel mai scurt timp în 10 zile (...) Vaccinul protejează împotriva formelor grave de boală, împotriva ATI (...) Trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului, în momentul de faţă sistemului sanitar, care este alături de întreaga populaţie. Nu vă bazaţi pe autorităţi, nu vă bazaţi pe politicieni.

Nu ele/ei vă protejează, atunci când doriţi să faceţi acest lucru. Dacă înţelegeţi că e bine să vă vaccinaţi, să purtaţi în continuare masca (...), atunci, cu siguranţă, vom depăşi cu toţii acest al patrulea val. Dacă nu vom face aşa, atunci ne aşteptăm şi la valul 5 şi, Doamne fereşte, şi la valul 6", a atras atenţia Streinu-Cercel.

#Streinu Cercel coronavirus, #ajutor, #strainatate, #medici, #spitale Romania , #coronavirus