Razie în județul cu cea mai mare incidență din țară. Poliția: ”Dacă sunt constatate încălcări ale legii, vor fi aplicate sancțiuni” VIDEO

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 22:15
1838 citiri
Razie în județul cu cea mai mare incidență din țară. Poliția: ”Dacă sunt constatate încălcări ale legii, vor fi aplicate sancțiuni” VIDEO

Județul Ilfov înregistrează, joi, 14 octombrie, cea mai mare incidență din țară: 16.01 la mie, iar poliția este pe străzi în fiecare noapte pentru a se asigura că sunt respectate măsurile. Conform IPJ Ilfov, cetățenii trebuie să prezinte la solicitarea polițiștilor, certificatul verde.

Astfel, oamenii legii au luat la verificat autobuze, magazine și sălile de jocuri de noroc. Au verificat certificatele verzi și declarațiile pe proprie răspundere.

”Având în vedere incidența crescută la nivelul localităților din județul Ilfov, și în această seară polițiștii ilfoveni de odine publică împreună cu polițiștii de la structurile operative sunt prezenți în teren și acționează pentru prevenirea și limitarea infectării cu SARS-CoV-2.

Sunt vizate toate locurile aglomerate inclusiv mijloacele de transport în comun. Colegii mei verifică dacă cetățenii poartă mască în mod corespunzător, dacă păstrează distanțarea fizică și dacă aceștia prezintă certificatul verde agenților economici de tip Horeca.

De asemenea, polițiștii verifică dacă sunt respectate restricțiile și interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 20:00-05:00.

La solicitarea organelor de poliție cetățenii trebuie să prezinte declarația pe propria răspundere, legitimația de serviciu sau adeverința de la angajator, pentru persoanele nevaccinate sau certificatul verde, în cazul persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare ori se află în perioada dintre a 15-a zi și a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu

Polițiștii din Ilfov vor fi prezenți în teren pentru monitorizarea zonelor aglomerate din județ, în toată această perioadă pentru respectarea masurilor și interdicțiilor impuse de autorități, în contextul pandemic în care ne aflăm”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Comisar șef Anne Marie Ciolcă.

Reprezentanții poliției precizează că scopul acestor acțiuni nu este acela de a aplica sancțiuni.

”Aceste activități au un caracter preponderent preventiv, cu toate acestea, dacă sunt constatate încălcări ale actelor normative în vigoare, colegii mei nu vor ezita să aplice sancțiuni conform legii.

Le recomandăm tuturor cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală precum și restricțiile și interdicțiile impuse de autorități pentru prevenirea și combaterea infectării cu SARS-CoV-2 și aici ne referim la purtarea măștii în mod corespunzător, astfel încât să acopere gura și nasul, să păstreze distanțarea fizică corespunzătoare, în mod special în locurile aglomerate, și să nu părăsească locuință fără motive întemeiate dacă nu sunt vaccinați sau dacă nu se află în perioada dintre a 15-a zi și a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu noul coronavirus”, a mai spus Comisar șef Anne Marie Ciolcă.

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: Ziare.com