Medic, mesaj tranșant către Florin Cîțu: ”Ce faceți e nebunie curată. O spun de această dată ca psihiatru”

Vineri, 15 Octombrie 2021, ora 12:03
5450 citiri
Medic, mesaj tranșant către Florin Cîțu: ”Ce faceți e nebunie curată. O spun de această dată ca psihiatru”

Psihiatrul Gabriel Diaconu i-a transmis un mesaj tranșant premierului interimar Florin Cîțu, pe care îl acuză că ignoră amploarea valului patru al pandemiei de coronavirus, semnalată de medici și specialiști.

”La acest moment TOATĂ autoritatea medicală din România, că e vorba de Colegiul Medicilor, că e vorba de societăți profesionale, că e vorba de lideri de opinie din lumea medicală (autentici, nu ciurucuri conspiraționiste) i-au atras atenția premierului (mazilit, de altfel, interimar, de fel) Cîțu că situația COVID are proporții diluviene.

Domnule premier, nu condamnați oameni nevinovați la moarte.

Domnule premier, viitorul curând vă va judeca, alături de toți ceilalți care s-au ambiționat într-o direcție a imploziei sociale și politice”, scrie pe Facebook Gabriel Diaconu.

Psihiatrul mai spune că ceea ce face Florin Cîțu este ”nebunie curată” și că o spune în calitate de medic.

”Ce faceți e nebunie curată. O spun de această dată ca psihiatru, și-mi asum până la capăt proprietatea termenilor. Verticala profesiei mele mă obligă să încalc cutuma, și să rostesc acest diagnostic. Sunt vieți de oameni la mijloc. Noi, medici, am jurat să protejăm vieți.

Noi nu omorâm, prin neglijență sau prin incompetență, oameni.

Întoarceți roata acestui dezastru cât mai puteți. Că deja nu prea mai puteți.

Bucureștiul, la acest moment, este pierdut fără decizii grele, dure și salutare. Capitala României riscă nu doar colaps, cât complicații ulterioare colapsului care merg dincolo de justificări economice.

Dacă ieri devenea obligatorie vaccinarea tuturor, și tot nu vom vedea beneficii decât la sfârșit de noiembrie”, mai spune Gabriel Diaconu.

Acesta explică și că impactul pozitiv al vaccinării se vede după minim 30-40 de zile de la administrarea primei doze, timp în care mor oameni. Gabriel Diaconu critică decizia premierului de a nu impune carantina, pe care o vede drept ”o condamnare la moarte”.

”Vaccinarea masivă NU generează impact decât la minim 30 - 40 de zile DUPĂ prima doză, drept urmare în acel interval de timp oamenii, fie ei și vaccinați, continuă să fie vulnerabili la infecție.

Scopul, deci, pe termen scurt al vaccinării NU are cum să fie scăderea ratei/ratelor de infectare, cât decompresia în aval a cazurilor grave/ letale.

Pe aceste spații temporale orice om cu vârsta judecății de minim doi ani vede că lucrurile nu păsăluiesc.

Drept urmare, medical, se impune carantinarea acelor zone/ că le zici UAT-uri, că le zici orașe, unde focul infecției arde mai tare.

DEGEABA ieși, tu premier, tu ovină finanțistă, să susții că nu vei impune carantinarea. E ca și cum ai pronunța o sentință la moarte pentru sute, mii de oameni. Este o decizie care, prin sine, încalcă dreptul fundamental la viață al populației. Este iresponsabil. Este criminal.

Citeste si:
Toți antrenorii României de sărituri cu schiurile ratează Jocurile Olimpice. Măsură urgentă luată de Federație
Toți antrenorii României de sărituri cu schiurile ratează Jocurile Olimpice. Măsură urgentă luată de Federație
Probleme mari în sânul lotului olimpic de sărituri cu schiurile. Toți antrenorii sunt nevoiți să renunțe la deplasarea la Beijing. Tehnicienii au COVID și astfel vor rămâne în...
Andrei Baciu: "Săptămâna viitoare toate şcolile îşi menţin activitatea cu prezenţă fizică"
Andrei Baciu: "Săptămâna viitoare toate şcolile îşi menţin activitatea cu prezenţă fizică"
34,05% dintre paturile alocate la nivel naţional pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus sunt ocupate, iar săptămâna viitoare toate şcolile îşi menţin activitatea cu prezenţă fizică,...