Televiziunea orașului Voluntari, ”izvor” de antivacciniști. Gabriela Firea, proaspăt diagnosticată cu COVID, spune că s-a imunizat cu trei doze

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 15:57
12247 citiri
Televiziunea orașului Voluntari, ”izvor” de antivacciniști. Gabriela Firea, proaspăt diagnosticată cu COVID, spune că s-a imunizat cu trei doze
Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, alături de soția sa, Gabriela Firea, fost primar al Capitalei FOTO Facebook/ Florentin Pandele

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, a anunțat miercuri, 20 octombrie, că s-a infectat cu coronavirus, deși este imunizată cu trei doze. Mai mult, menționează că toți membrii familiei, inclusiv soțul ei, Florentin Pandele, sunt vaccinați.

Florentin Pandele este primarul orașului Voluntari. Metropola TV, o televiziune deținută de o companie al cărei acționar unic este Consiliul Local Voluntari, s-a transformat din post regional în post național în ianuarie 2021.

Practic, orice român o poate găsi în grila de posturi, fiind inclusă pe lista must carry din februarie 2021.

Televiziunea este un adevărat ”izvor” pentru antivacciniști. Zi de zi sunt împrăștiate știri false referitoare la vaccinul împotriva virusului, având loc dezbateri cu diverși ”specialiști”, care în realitate nu au legătură cu domeniile despre care vorbesc, moderate de personaje precum Mădălin Ionescu sau Oana Lovin.

În mod paradoxal, Florentin Pandele, deși vaccinat împotriva COVID-19, după cum afirmă Firea, are frâiele unei televiziuni care nu face decât să discrediteze campania de vaccinare.

Gabriela Firea, infectată cu COVID-19

În postarea în care Firea anunță testul pozitiv și menționează că toată familia sa este vaccinată, mai face diverse afirmații, cum ar fi că are încredere în medicină și în medici. Mai mult, vorbește despre ”compromiterea eforturilor făcute de către români” de către guvernanți, fără să menționeze discreditarea masivă a campaniei făcută de televiziuni precum Metropola TV.

”Deși chiar azi împlinesc trei săptămâni de la cea de-a 3-a doză de vaccin, în urma unui test am aflat că sunt pozitivă. Forma este una ușoară și așa sper să rămână. Toți din casă suntem vaccinați cu 3 doze: soțul, mama, apropiații dar acum suntem pozitivi.

(...)

Întotdeauna am avut încredere în medicină!

Am trecut, așa cum știți, printr-o boală rară, extrem de grea. Medici minunați din România, cu har și credință în Dumnezeu, m-au salvat.

(...)

Că este mare păcat pentru eforturile făcute anul trecut de către toți românii, în lupta cu pandemia. Că s-a compromis aproape toată munca, pentru două luni de vară în care nimeni, dar nimeni dintre cei care aveau puterea deciziei nu a pregătit valul 4. Se știa că vine.

Peste tot în lume s-au luat măsuri, s-au făcut stocuri de medicamente - și pentru spitale, pentru formele severe, și pentru farmacii, accesibile bolnavilor cu forme ușoare și medii -, s-au dotat secțiile ATI, s-au făcut campanii de explicare a vaccinării, a fost o muncă de echipă: guvernanți-cetățeni, care acum dă roade. Puține îmbolnăviri, puține cazuri grave”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Televiziunea Metropola TV și propaganda rusă

Metropola TV este deținută de o companie al cărei acționar unic este Consiliul Local Voluntari, oraș al cărui primar este Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

Jurnaliștii PressOne au monitorizat emisiunile realizate de Mădălin Ionescu și de Oana Lovin pe parcursul a două luni și au observat că tema României „colonie” a țărilor vestice, cu varianta „stat condus de multinaționale”, este repetitivă.

„România, colonia occidentului” e una din temele principale de discurs ale propagandei anti-occidentale a Kremlinului, potrivit opiniei generale a experților în domeniu.

Federația Rusă este menționată drept amenințare la securitatea națională a României în Strategia Națională de Apărare a României, iar Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a respins de-a lungul ultimilor ani licențierea unor posturi de televiziune, de teamă că acestea ar difuza propaganda Kremlinului. E cazul postului RTR, care a solicitat în 2017 licență locală pentru județul Iași”, potrivit PressOne.

Metropola TV - ”izvor” de antivacciniști

Temele abordate în emisiunile difuzate de Metropola TV au drept scop discreditarea vaccinului, iar postul a primit inclusiv o somație după o ediție moderată de Mădălin Ionescu.

„Bună seara, dragi prieteni! Ce ați zice dacă ați afla că vaccinurile cu ARN mesager se transmit exact ca un virus? Un document intern al companiei Pfizer aruncă în aer tot ce știam despre această tehnologie și dă apă la moară contestatarilor.

Dacă informațiile sunt corecte, proteina spike din vaccinurile pentru care autoritățile din toată lumea au ajuns să discrimineze populația, se transmite pe cale orală, prin atingere, sau chiar pe cale sexuală! Știu, e șocant. Au creat specialiștii Big Pharma un monstru din graba de a avea un antidot?”, începe Mădălin Ionescu o emisiune din 12 mai.

Totuși, ediția care a adus postului o somație de la CNA a fost cea din 2 martie 2021, care a avut ca temă de discuție tot vaccinurile, invitata fiind Adina Alberts, recunoscută pentru pozițiile sale controversate privind imunizarea.

Fragmente din emisiune

Adina Alberts: Ciudat mi se pare că am acceptat cu atâta uşurinţă, bineînţeles din lipsă de informare corectă, acest studiu amplu, de fapt suntem nişte subiecţi într-un amplu studiu, aceste vaccinuri nu se pot numi vaccinuri, ele sunt nişte produse, medicamente, nişte terapii genetice, de fapt, această manieră de a obţine un produs vaccinat, nu a mai fost folosită până acum, este, e vorba de ARN mesager.

(...)

Mădălin Ionescu: Au început să apară informaţii, efectiv din rândul celor care s-au vaccinat şi am aflat că există mult mai multe efecte adverse decât ne închipuiam. Asta a fost prima surpriză.

Adina Alberts: Pentru mine nu a fost o surpriză. (...) Această tehnologie a fost folosită pentru a dezvolta medicamente, care au tratat în mod spectaculos boli genetice, numai că după ce persoanele acelea s-au vindecat, la un interval de 3-4 ani, 35 % dintre aceste persoane au dezvoltat forme, diverse forme de cancere, sau boli autoimune.Lucrurile astea nu se spun, lucrurile astea o dată ce orice om normal ar afla, s-ar mai gândi de 10 ori dacă mai merge să-şi facă acest vaccin, mai ales că trebuie să-l tot repeţi.

Florentin Pandele și medalioanele anti coronavirus, în valoare de 30.000 de euro

Două instituții din subordinea primarului din Voluntari, Florentin Pandele, au cheltuit 30 de mii de euro pe medalioane care promit că protejează oamenii de Covid-19.

Se numesc "Pure O2 Pack-Solid" și arată ca un ecuson ușor de purtat la gât, iar cei care îl comercializează susțin că acesta creează un scut de 1.3 metri în jurul purtătorului și că timp de 30-40 de zile, oferă protecție împotriva Covid-19, dar poate și să dezinfecteze măști de protecție.

Serviciul de Transport Voluntari (STV), din subordinea primăriei conduse de Florentin Pandele, a achiziționat 930 de medalioane „de protecție” Pure 02 Pack-Solid, la începutul lunii septembrie. Aproape fiecare angajat al STV ar fi trebuit să primească trei astfel de medalioane.

În octombrie, o altă societate condusă de Pandele, Ecovol SA, a cumpărat 60 de medalioane.

Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#metropola tv, #Florentin Pandele, #Gabriela Firea, #vaccin COVID 19, #antivaccinisti , #covid