Cât de eficient este antiviralul companiei Merck în tratarea COVID-19. ”Studiile arată scăderea perioadei simptomatice a celor tratați cu Molnupiravir”

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 03:20
3548 citiri
Cât de eficient este antiviralul companiei Merck în tratarea COVID-19. ”Studiile arată scăderea perioadei simptomatice a celor tratați cu Molnupiravir”

Un medicament dezvoltat de o companie farmaceutică din Germania ar putea fi o soluție pentru tratarea pacineților COVID- 19. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi, 13 octombrie, că studiază datele privind eficacitatea acestuia.

Este vorba despre Molnupiravir, un medicament oral sub formă de pastile anti-COVID-19 dezvoltat de compania farmaceutică germană Merck.

Robert M. Davis: ”Suntem optimiști că va deveni un medicament important în combaterea pandemiei”

”Sunt necesare urgent mai multe instrumente și tratamente pentru a combate pandemia COVID-19, care a devenit o cauză principală de deces și continuă să afecteze profund pacienții, familiile și societățile și să tulbure sistemele de îngrijire a sănătății din întreaga lume.

Cu aceste rezultate convingătoare, suntem optimiști că Molnupiravirul poate deveni un medicament important ca parte a efortului global de combatere a pandemiei și se va adăuga la moștenirea unică a lui Merck de a înainta descoperiri în bolile infecțioase atunci când acestea sunt cele mai necesare. În concordanță cu angajamentul neclintit al lui Merck de a salva și îmbunătăți viețile, vom continua să lucrăm cu agențiile de reglementare pentru aplicațiile noastre și vom face tot ce putem pentru a aduce Molnupiravir pacienților cât mai repede posibil”, a declarat Robert M. Davis, director executiv și președinte Merck.

Dr. Marius Geantă: "Este important de menționat că aceste terapii nu vor înlocui vaccinarea"

Președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, doctorul Marius Geantă, a explicat pentru Ziare.com că studiile arată scăderea perioadei simptomatice a celor tratați cu acest medicament.

”Este important să menționăm că aceste terapii orale nu vor înlocui vaccinarea. Terapiile antivirale orale pot reprezenta o soluție terapeutică importantă, complementară cu vaccinul anti-Covid, pentru controlul pandemiei și pentru scăderea poverii asupra sistemului de sănătate.

Evident, beneficiile, așa cum arată studiile clinice, se pot contabiliza la nivelul fiecărei persoane care se infectează cu SARS-CoV-2 și care primește rapid tratamentul oral, așa cum este Molnupiravir. Studiile, care au fost puse la dispoziția autorităților de reglementare în vederea aprobării și punerii pe piață, arată scăderea perioadei simptomatice a celor tratați cu Molnupiravir”.

”Cei tratați cu acest medicament au avut nevoie de internare într-o măsură mai mică”

De asemenea, cei care au fost tratați cu Molnupiravir au avut nevoie de internare în spital într-o mai mică măsură în comparație cu grupul de control din studiile clinice. Evaluarea din partea Agenției Europene a Medicamentului este importantă pentru a înțelege indicațiile exacte ale medicamentului și momentul optim și circumstanțele în care ar putea să fie administrat, pentru ca pacienții să aibă maximum de beneficiu terapeutic”, a mai explicat dr. Marius Geantă.

Cum funcționează tratamentul de la Merck

S-a demonstrat că o pilulă antivirală numită Molnupiravir reduce riscul de spitalizare sau deces la jumătate pentru persoanele nou diagnosticate cu COVID-19, spun producătorii săi, Merck (numit MSD în afara Statelor Unite și Canada) și Ridgeback Biotherapeutics. Funcționează prin interferența cu modul în care SARS-CoV-2 se reproduce în interiorul celulelor noastre, determinându-l să se mute până la moarte. Tratamentul este o pastilă - un mare avantaj față de serurile injectabile antivirale care acționează împotriva COVID-19, cum ar fi Remdesivir, scrie nature.com.

Compania Merck a anunţat luni, 11 octombrie, că a depus la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) o cerere de autorizare în regim de urgenţă a pastilei sale anti-COVID-19.

Citeste si:
Cum se măsoară corect saturația de oxigen din sânge. Cardiolog: "NU așa cum v-a arătat Adina Alberts"
Cum se măsoară corect saturația de oxigen din sânge. Cardiolog: "NU așa cum v-a arătat Adina Alberts"
Bolnavii de COVID care au forme ușoare sau medii și se tratează acasă, sub îndrumarea medicului de familie, trebuie să aibă grijă să măsoare regulat saturația oxigenului din sânge, unul...
Nouă tranșă de Remdesivir, distribuită în spitalele din România. Care sunt criteriile de repartizare
Nouă tranșă de Remdesivir, distribuită în spitalele din România. Care sunt criteriile de repartizare
Ministerul Sănătății a anunțat marți, 19 octombrie, că mai multe spitale au fost aprovizionate cu o nouă tranșă de Remdesivir pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19. ”Este vorba...
Sursa: Ziare.com