Completările CNSU, publicate în Monitorul Oficial. Certificatul de vaccinare, obligatoriu la intrarea în mall-uri

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 22:42
2305 citiri
Completările CNSU, publicate în Monitorul Oficial. Certificatul de vaccinare, obligatoriu la intrarea în mall-uri
Noile clarificări, publicate în MO

Hotărârea de Guvern care reglementează accesul persoanelor nevaccinate în mall-uri şi instituţii publice, precum şi cazarea pe baza certificatului verde a fost publicată în Monitorul Oficial. Documentul include şi articolul referitor la sistarea activităţii cu prezenţă fizică a grădiniţelor şi şcolilor private.

Hotărârea de Guvern aprobată luni a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1017.

Astfel, accesul în centrele comerciale este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală. Este prevăzută exceptarea persoanelor care merg la centrele de vaccinare pentru imunizare, dacă există culoare separate de acces. La serviciile publice comunitare care funcţionează în mall-uri, se permite şi accesul persoanelor care au test negativ pentru COVID.

Nu vor trebui să prezinte certificatul verde persoanele care merg la centrele de vaccinare din malluri sau parcuri comerciale.

În aceeași ediție a Monitorului Oficial a fost publicat și ”Ordinul privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, efectuării triajului epidemiologic și dezinfectării mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2, pe durata stării de alertă”.

Astfel, masca devine obligatorie în toate spațiile publice închise sau deschise, precum și la loculde muncă și în mijloacele de transport în comun.

Documentul include şi articolul care prevede suspendarea activităţilor cu prezenţa fizică a elevilor în grădiniţele şi şcolile private.

Hotărârea de Guvern de luni a corectat-o pe cea dată vineri, în care nu au fost preluate mai multe prevederi din decizia CNSU. A fost remediată şi situaţia cazării în unităţile de cazare, accesul fiind permis doar pe baza certificatului verde.

Guvernul aprobă o nouă hotărâre pentru redefinirea restricțiilor anti-COVID ambigue

Autoritățile responsabile s-au reîntâlnit luni, 25 octombrie, pentru a repara bâlbele din hotărârea de guvern care reglementează noile restricții impuse pentru limitarea extinderii îmbolnăvirilor de COVID.

După haosul creat de autorități privind noile restricții, Raed Arafat a declarat luni, la ora 13.00, la finalul întâlnirii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), că ”au fost neînțelegeri juridice”.

”Legat de centrele comerciale, nu veți găsi cuvântul mall în HG pentru că nu există în legislație, nu există juridic cuvântul. A fost clarificată situația: la intrarea în centrele comerciale va fi obligatoriu certificatul verde”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat într-o conferință de presă.

Șeful DSU a mai vorbit și despre excepții.

”Referitor la accesul în instituțiile publice și private. S-au prevăzut unele excepții: pensionarii care trebuie să ridice pensia, cei care merg pentru prestații sociale, alocații pentru copii... Excepții sunt și referitor la instanțe. În rest, este nevoie de certificat verde COVID pentru acces în instituțiile publice", a mai declarat secretarul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#restrictii COVID, #mall, #pasaport de vaccinare, #certificat de vaccinare , #covid