Vlad Voiculescu, răspuns pentru PSD: „Dacă ești pesedist și ai protestat împotriva măștii precum Ciolacu, atunci ar trebui măcar să ai bunul simț să taci”

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 21:45
3374 citiri
Vlad Voiculescu, răspuns pentru PSD: „Dacă ești pesedist și ai protestat împotriva măștii precum Ciolacu, atunci ar trebui măcar să ai bunul simț să taci”
Vlad Voiculescu, pe vremea când era ministrul Sănătății, în vizită la un centru de vaccinare FOTO: Facebook/ Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus joi, 14 octombrie, că situația este foarte gravă în România, iar în București, cine a sunat la 112 să ceară o ambulanță a trebuit să aștepte o oră la telefon.

”Astăzi dacă cineva a sunat la 112 și a cerut o ambulanță în București a trebuit cel mai probabil să aștepte cel puțin o oră în telefon.

Tot astăzi pacienți au trebuit să aștepte ore în ambulanțe și ore la triaj, pentru că medicii - puțini, sau medicul - pentru că se întâmplă să fie și unul singur pe secție chiar la spitale județene mari - tocmai încercau să resusciteze pe cineva.

Probabil că deja avem mai mulți pacienți cu forme grave de Covid19 decât TOATE paturile ATI din țara asta. Deci nici dacă nu ar mai fi tratat nimic spitalele din țara asta - nici infarct, nici AVC, nici cancere, nici nimic - tot nu ar fi fost destule locuri pentru toți românii care ar avea nevoie”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Fostul ministru precizează că pentru a nu ajunge aici, era foarte important să se ia în calcul vaccianrea și măsurile prevenție.

”Asta arată despre cât te importante erau 1) vaccinarea și 2) măsurile de prevenție, într-o țară în care din interes politic meschin s-a vorbit doar de "paturi ATI".

În timpul ăsta, domnul Cîțu face în continuare figurație, refuză orice măsuri de prevenție care să salveze vieți și ne spune sec că a mai alocat niște fonduri (cu "doar" 6 luni întârziere!)”, a precizat Voiculescu.

”Dacă ești pesedist care ai protestat împotriva măștii și dacă le-ai promovat în mod demente pe doamne precum Groșan, Alberts, Ster, măcar ai bunul simț și taci”

”Și totuși, cu toate păcatele găștii demolatoare din jurul domnului Cîțu,

- dacă ești pesedist și ai protestat împotriva măștii precum Ciolacu,

- dacă ești pesedist și ai încurajat prezența fizică obligatorie a copiilor în școli la incidență de peste 6 la mie precum Rafila,

- dacă le-ai promovat în mod dement pe niște doamne precum Groșan, Alberts, Steer,

... atunci ar trebui să ai măcat bunul simț să taci.

Iar dacă tu sau cineva în jurul tău o pățește, să îți imaginezi măcar pentru un moment că ați merge la tratament nu la spitalele pe care le-ați furat 30 de ani ci la una dintre doamnele de mai sus”, a mai spus Vlad Voiclescu.

„Cioloş să nu îndrăznească să vină în Parlament cu groparul sistemului de sănătate”

Partidul Social Democrat îi solicită premierului desemnat Dacian Cioloş să nu îl includă pe fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, pe care îl numește „groparul sistemului de sănătate”, pe lista guvernamentală cu care se va prezenta în Parlament pentru a cere votul de încredere. „Prezenţa lui Voiculescu sau a interpuşilor săi pe o astfel de listă ar reprezenta o sfidare intolerabilă şi o bătaie de joc la adresa societăţii româneşti”, susțin social democrații.

PSD îl somează pe prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş să nu îndrăznească să-l includă în propunerea sa guvernamentală pe groparul sistemului de sănătate, Vlad Voiculescu, care prin nepăsare, incompetenţă şi scandal a provocat catastrofa sanitară generalizată pe care o trăim în aceste zile. Chiar dacă echipa guvernamentală propusă de Dacian Cioloş nu ar avea nicio şansă de a primi votul de încredere al Parlamentului, prezenţa lui Vlad Voiculescu sau a interpuşilor săi pe o astfel de listă ar reprezenta o sfidare intolerabilă şi o bătaie de joc la adresa societăţii româneşti! Miniştrii USR-Plus de la Sănătate sunt direct vinovaţi de dezastrul medical şi umanitar în care a ajuns România. Nu au niciun drept să acuze acum că n-au avut fonduri sau putere de decizie, după ce luni de zile s-au lăfăit în fotoliul de ministru fără a avea nimic de obiectat”, se arată într-un comunicat al PSD.

Social-democraţii îl acuză pe Vlad Voiculescu că ar fi fost mai degrabă interesat de privatizarea serviciilor medicale şi de controlul achiziţiilor din domeniu decât de pregătirea sistemului pentru a face faţă evoluţiei pandemiei de COVID-19.

„Astăzi românii au ajuns să sape gropile din cimitir cu excavatorul, pentru că, în lunile precedente, Vlad Voiculescu şi ceilalţi interpuşi ai săi au fost mai interesaţi de privatizarea serviciilor medicale şi de controlul achiziţiilor din Sănătate decât de pregătirea sistemului sanitar pentru mult anunţatul val patru al pandemiei! Ei sunt direct responsabili pentru pacienţii arşi în spitale, pentru numărul insuficient de paturi de la ATI şi pentru lipsa generalizată a medicamentelor pentru tratarea bolnavilor COVID-19, care mor cu zile şi aglomerează cimitirele din România! Aceşti gropari ai sistemului medical nu au ce căuta pe lista unui nou Guvern! Locul lor este pe lista celor care vor trebui investigaţi pentru catastrofa sanitară pe care au provocat-o în România!”, se mai menţionează în comunicatul citat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vlad Voiculescu, #ATI, #sunat la 112, #pacienti in asteptare , #covid