Craciunul copilariei. Cele mai frumoase amintiri ale politicienilor

Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 15:34
7669 citiri
Craciunul copilariei. Cele mai frumoase amintiri ale politicienilor

Perioada Sarbatorilor de iarna, mai ales ziua de Craciun, este pentru multi dintre noi cea mai asteptata si mai frumoasa din intreg anul.

Este momentul care aduna la un loc toata familia: parinti, copii, verisori, bunici, unchi si matusi. Fiecare dintre noi isi aduce aminte cu nostlagie de perioada copilariei, cand ajutam la taiatul porcului, mergeam la colindat si ne ajutam mamicile la pregatirea bunatatilor traditionale.

Si politicienii isi amintesc cu drag de acele momente. Ziare.com a incercat sa afle de la ei care este cea mai frumoasa amintire legata de Sarbatorile de iarna.

Elena Basescu, fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, a declarat ca in familia ei Craciunul a fost intotdeauna cel mai asteptat moment al anului.

Elena Basescu: Datorita Sofiei, Craciunul nostru va fi mai bogat decat oricand

"Craciunul a fost intotdeauna, la noi in familie, cea mai frumoasa sarbatoare si cel mai asteptat moment al anului. Am reusit sa pastram cu totii acelasi entuziasm si sa ne bucuram la fel de mult de aceste zile sfinte, in care reamintim de lucrurile simple, dar atat de importante, care ne fac viata frumoasa: masa de Craciun in familie, bucuria de a primi si oferi daruri celor dragi si linistea care ne inconjoara, inevitabil, in aceasta perioada a anului. Intotdeauna am petrecut Craciunul in familie. Asa am fost educata si nici nu mi-l pot imaginea altcumva decat in mijlocul familiei", a declarat Elena Basescu.

Fiica cea mica a sefului statului spune ca cea mai mare bucurie a ei si a surorii sale era impodobirea bradului si mersul la colindat.

"Cand eram mica, cea mai mare bucurie a mea si a surorii mele, Ioana, era sa impodobim bradul si sa mergem la colindat. In zilele dinaintea Craciunului incepeau sa se raspandeasca in intreaga casa aromele bucatelor traditionale gatite de mama. Stateam in Constanta intr-un bloc cu 4 etaje, iar in apropierea Craciunului ne-adunam toti copiii si mergeam la colindat in vecini.

Imi amintesc si astazi ca primeam covrigi, bomboane de ciocolata Scufita Rosie, ale caror ambalaje se transformau in ceasuri cu care ne laudam intre noi, ciocolata Pitic "care te facea voinic", napolitanele Koukou Roukou sau bomboanele Cip", a mai declarat Elena Basescu.

Pentru Alina Gorghiu, una dintre cele mai frumoase amintiri din perioada Sarbatorilor de iarna este momentul in care mergea impreuna cu mama si fratele ei la bunica sa, unde primea prajituri.

"Nu stiu daca e neaparat cea mai frumoasa amintire, dar prima care imi vine de fiecare data in minte si mai am din fericire si niste poze alb-negru de pe vremea aia, undeva de pe la 4-5 ani, din Curtea de Arges, cand zapezile erau altfel decat acum, mie mi se pareau munti de zapada, si mergeam cu mama mea la plimbare prin parcul de langa bloc, impreuna cu fratele meu.

Si noi nu aveam mai mult de 40-50 de centimetri avea fratele meu pe vremea aia, mai mic fiind, si ne uitam in stanga si in dreapta la zapada. Asta e imaginea pe care o am. Mama mea, cu parul lung, cret, frumoasa foc pe vremea aia, ca si acum de altfel, si ne ducea la bunica unde primeam prajituri. Evident taiam porcul, ca la tara, obicei pe care, din nefericire, nu l-am mai vazut in ultimii ani. Craciunul la Curtea de Arges si Revelionul in Bucuresti", a declarat, pentru Ziare.com, Alina Gorghiu.

Democrat liberala Raluca Turcan spune ca lucrul care ii lipseste cel mai mult de cand a intrat in viata politica este masa in familie.

"Masa in familie si este si lucrul care imi lipseste cel mai mult de cand sunt in viata politica, pentru ca uneori cand sunt momente importante de petrecut in familie nu pot fi prezenta. Dar Craciunul este sarbatoarea in care facem tot posibilul sa fim cu totii in jurul mesei. Craciunul il voi face in familie", a declarat Raluca Turcan.

Andreea Paul isi aminteste cu drag de Sarbatorile de iarna din copilarie, cand mergea la colindat toata noaptea, se dadea cu sania si il astepta cu nerabdare pe Mos Craciun.

"Niciodata n-am sa uit zilele de Craciun din satul bunicilor. Nu-mi trebuia mai mult. Colindatul toata noaptea, zarva prietenilor si gazdele care mai de care mai primitoare. Si apoi aventura datului cu sania pe derdelus. Uneori, ma opream intr-un pom sau ma rasturnam. Totul parea de cozonac, nu pateam nimic. Stiam ca trebuie sa vina Mos Craciun. Mare imi mai era bucuria sa gasesc darurile sub brad. Apoi am dansat cu bunica si cu verisorii mei pana am cazut langa soba. Radeam in hohote.

Peste tot mirosea a bunatati", a povestit Andreea Paul.

In fiecare an, Liviu Pop merge la colindat impreuna cu colegii de liceu.

"De cand eram student mergeam la colindat cu toti colegii de liceu. In Maramuresul istoric in special in zona Viseu. Timp de 15 ani mi-am colindat dirigintele din liceu. Clasa noastra, timp de 15 ani, cred ca si anul acesta, o sa fim un numar foarte restrans, pentru ca multi au plecat din tara, in seara de Craciun ne colindam dirigintele din clasa a XII-a. Primim cozonac, un pahar de vin si voie buna", ne-a declarat Liviu Pop.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Craciun politicieni, #sarbatori iarna polticieni, #cum petrec Craciunul politicienii , #Craciun