Cum sa nu fii pagubit de Sarbatori - De la cititori

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 21:34
1736 citiri
Cum sa nu fii pagubit de Sarbatori - De la cititori
Foto: Arhiva

In perioada Sarbatorilor de Iarna suntem cu totii mai entuziasti, mai darnici, ne place sa punem binele inainte in tot ceea ce facem. Poate si situatia financiara este una mai buna, multe firme oferind prima de Craciun sau alte bonusuri. De aceasta stare ar putea profita cei care au facut o meserie din a-si insela si pagubi semenii.

Premiul de 10.000 de euro

Cum ar fi, de exemplu, daca ati primi un apel pe telefonul fix si o voce plina de entuziasm v-ar spune ca tocmai ati castigat 10.000 euro? Este un premiu din partea Romtelecom, iar norocul v-a desemnat castigator din multi alti clienti fideli. Vi se cere acordul sa se faca public numele dvs. si premiul. Si acum urmeaza partea interesanta: Premiul este trimis din Grecia prin Western Union si trebuie sa mergeti la cel mai apropiat punct al acestui serviciu sa achitati sapte milioane, pentru a intra in posesia banilor.

Cand ajungeti la ghiseu, vi se va comunica pe telefonul fix numele persoanei in contul careia trebuie sa depuneti acesti bani. Desigur ca cei mai multi dintre dvs. veti fi suspiciosi de la bun inceput. Totusi, au fost destule persoane inselate in acest mod si probabil vor mai fi.

Electrocasnice si camere de filmat

Sau cum ar fi sa va treziti la usa cu doua tinere superbe, insotite de un baiat cu o camera de filmat, care se prezinta asistente TV de la Antena1. Pentru ce sunt la dvs.? Pentru ca acum de Sarbatori, s-a facut o extragere si din orasul dvs. au fost desemnati cativa castigatori pentru aparate electrocasnice de ultima generatie.

Tocmai ati castigat un mixer sofisticat si un aparat modern de masaj. N-ati vrea sa va si filmeze putin pentru ca sa va vada o tara intrega ca sunteti norocos? Va simtiti maguliti, intimidati de asa situatie si asa prezente, asa ca taxa verde de 150 lei pe care trebuie sa o achitati pentru aparatele respective vi se pare un mizilic.

Tocmai ati primit prima de Craciun, si daca asa prevede regulamentul concursului, cum sa nu achitati taxa si sa va alegeti cu asa aparate pentru casa dvs.? Dupa ce pleaca "echipa TV", printr-o simpla accesare a internetului, veti constata ca aparatele respective, "chinezarii" de fapt, abia fac 150 lei. Cu alte cuvinte v-au fost vandute intr-un mod foarte original, niste produse de care sigur nu aveati nevoie. Aceasta originalitate, de fapt tot inselatorie este.

Oale de ceramica

Sunteti o gospodina foarte exigenta si iata ca la usa se prezinta un tanar serios cu un set de oale din cea mai buna ceramica. Costa doar 200 lei, este promotie de Sarbatori. Dar ce minunatii de mancaruri puteti gati in ele... Toate dietetice, faceti consum la ulei.

Este ultimul set. Cum sa-l puteti refuza? Il cumparati si dupa ceva timp, aflati ca ele de fapt nu valoreaza nici jumatate. Va vine sa puneti mana pe tigai nu pentru gatit, ci pentru a va razbuna. Dar nu aveti pe cine. Mai rau este cand afla si sotul si uite asa se complica lucrurile, tocmai de Sarbatori.

Donatii

Poate ati simtit ca faceti un lucru bun cand ati dat bani pentru o fundatie care ajuta batranii din azile, cumparand daruri de Carciun. V-au abordat doi tineri respectuosi, care v-au aratat si niste legitimatii si documente. Si peste cateva ore, i-ati zarit prin geamul unui bar, la un pahar de tarie, si o banuiala v-a incoltit in inima. Pentru batrani sau pentru bautura?

Acestea sunt doar cateva cazuri. Multi dintre pagubiti nu apeleaza la politie din rusine sau din dorinta de a nu se mai complica. Inventivitatea, ipocrizia, lipsa scrupulelor nu au limite in cazul acestor impostori.

Castigarea oricarui concurs nu ar trebui sa va bage pe dumneavoastra la vreo cheltuiala pentru intrarea in posesia premiului, iar la chilipiruri nu ar trebui sa va grabiti. Informati-va serios daca se merita si aveti nevoie cu adevarat de produsele respective.Atentie cui deschideti usa, atentie cu cine va "incurcati".

In fata acestor situatii ... prudenta si iarasi prudenta. Darnicia pastrati-o pentru copiii care colinda sau pentru orfanii si batranii singuri, care au nevoie de un ajutor si de o mangaiere de sarbatori.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#escrocherii sarbatori, #inselaciune Craciun, #comis voiajor , #Craciun