De ce ajung romanii de Sarbatori la spital

Luni, 26 Decembrie 2011, ora 21:17
3440 citiri
De ce ajung romanii de Sarbatori la spital

Este stiut ca, mai ales, de Sarbatori, romanilor le place sa aiba masa incarcata cu toate mancarurile traditionale si sa manance mult si bine, din toate, ca la un sfarsit de lume si nici nu se lasa pana nu se golesc frigiderele.

Pe unii nimic nu-i poate opri, traditia si obiceiurile sunt mult mai puternice, mai de respectat si urmat, pentru ca asa au vazut acasa la parinti, bunici si strabunici si asa trebuie procedat la sarbatori, sa fie omul plin cu de toate, pana ajunge sa dea pe dinafara.

Recomandarile medicilor sunt vorbe goale, sunt pentru altii. De aceea, multi romani ajung la spital, in stare destul de grava, nemaiputand sa se bucure de sarbatoarea pe care poate au asteptat-o cu nerabdare, atat de mult.

Cel mai mult au acum de suferit din cauza afectiunilor digestive persoanele care au tinut post si au tinut post pentru ca asa a spus preotul in biserica, nu din convingere sau din nevoie, dar preotul a mai spus si ca persoanele suferinde nu trebuie sa tina post, au "dezlegare".

Stomacul, privat atatea saptamani de o hrana sanatoasa si rationala, sufera un adevarat soc din cauza aglomerarii cu atata carne, cu mancare gatita cu multa grasime.

Camerele de garda ale spitalelor sunt pline de persoane care au neglijat sfaturile medicilor, gandind ca lor nu li se poate intampla sa se imbolnaveasca. Daca ai rabdare sa le privesti chipurile chinuite de suferinta, poti lesne observa ca majoritatea pacientilor sunt oameni simpli, multi de la tara, oameni neinformati, fara prea multa stiinta de carte, care se hranesc dupa cum au apucat demult, de la parinti.

E trist ca tocmai acestor oameni sarmani li se intampla atatea necazuri: ba le arde casa, ba le este inundata, ba ajung la spital dupa ce mananca bine, din tot ce au pus pe masa ca sa simta ca e sarbatoare, si toate acestea numai si numai pentru ca nu sunt informati si nu stiu ce sa faca si cum sa procedeze ca sa evite raul si greul. Dar refuza sa ia de bune sfaturile care sunt date gratuit, la fel pentru toata lumea.

Pana pe 7 ianuarie, cand va fi Sfantul Ion, tot vom avea sarbatori si mese intinse. Fericirea nu consta in excesele alimentare, nu de asta e sarbatoare, lucru care ar trebui inteles de multi romani care inca nu stiu ce e aceea cumpatare. Mai presus de mancare e bucuria, fericirea de a fi impreuna cu cei dragi, de a-i avea ca oaspeti in casa.

Oamenii nesocotiti o pot "face lata" oricand, cu orice prilej, mancand si band in nestire, sarbatorind bucuria intalnirii, dar multi dintre ei platesc cu suferinta, cu durere, cu zile de spitalizare.

Nu ignorati recomandarile medicilor. Sunt simple si pe intelesul tuturor. Sunt sfaturi date gratis pentru cei care nu stiu cum sa procedeze ca sa le fie bine si cine le respecta are de castigat liniste, sanatate si bucuria Sarbatorilor acasa, fara a-si supara familia si fara a o pune pe drumuri.

Sa avem sanatate!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#masa de sarbatori cumpatare, #excese alimentare spital, #sarbatori bucurie sanatate , #Craciun