Simbolurile Craciunului - ce semnificatii au bradul si decoratiunile pe care le punem in el

Sambata, 26 Decembrie 2015, ora 20:06
11349 citiri
Simbolurile Craciunului - ce semnificatii au bradul si decoratiunile pe care le punem in el
Foto: Ziare.com

Cand vine perioada Craciunului cu totii alergam prin magazine dupa cel mai frumos si stufos brad si cele mai stralucitoare decoratiuni, dar cati dintre voi cunosc semnificatia adevarata a acestora?

Buzzl a realizat un material in care explica semnificatiile bradului, a lumanarilor sau a ingerasilor din pomul de Craciun.

Despre bradul de Craciun s-au asternut multe cuvinte pe hartie, dar in primul rand este un simbol al sperantei si al vietii vesnice, deoarece este un copac care este mereu verde. Unii considera ca acele bradului indreptate in sus simbolizeaza legatura omului cu Dumnezeu.

Clopotelul de Craciun simbolizeaza venirea pe lume a pruncului Iisus si marcheaza inceputul sezonului de vacanta. Sunetul clopotelelor ghideaza oile pierdute inapoi in staul, la fel cum Dumnezeu ne calauzeste sa mergem pe caile Sale.

Steaua de Craciun, cunoscuta si ca Steaua din Betleem, le-a vestit celor trei magi faptul ca s-a nascut Iisus Hristos si i-a condus catre Betleem.

In greaca, cuvantul "inger" inseamna "mesager". Potrivit credintei populare, ingerii au jucat un rol important pentru Craciun, anuntandu-i pe pastori de nasterea lui Iisus.

Lumanarea este folosita ca un popular decor de Craciun, aducand lumina si caldura in iernile reci. Se mai spune ca lumanarea este aprinsa pentru ca reprezinta Steaua din Betleem.

Coronitele de Craciun sunt indispensabile pentru aceasta perioada si reprezinta iubirea vesnica a Domnului.

Floarea Craciunului (Craciunita) este o planta pe care o gasesti in aproape toate casele in perioada Sarbatorilor de Iarna. Legenda spune ca niste copii saraci din Mexic au vrut sa ii ofere un cadou lui Iisus si pentru ca nu aveau altceva au luat cateva buruieni si i le-au dus. In mod miraculos, o Craciunita de un rosu aprins a inforit din acele buruieni si de atunci planta a devenit o traditie a Craciunului.

Vascul ofera protectie impotriva otravurilor, este afrodisiac, dar se crede si ca protejeaza de spiritele rele. Exista si traditia potrivit careia trebuie sa te saruti sub vasc, mai exact daca o fata sta in picioare sub vasc nu are voie sa refuze un sarut. Daca un cuplu se saruta sub vasc este o promisiune pentru casatorie si o viata plina de fericire.

Ieslea este un simbol popular de Craciun si reprezinta scena nasterii Domnului Iisus Hristos. Fanul si figurinele care reprezinta ingeri, pe Fecioara Maria, pe Iosif si pe cei trei magi sunt aranjate in asa fel incat sa recreeze scena nasterii lui Hristos.

Culorile Craciunului sunt rosu si verde. Rosul reprezinta sangele varsat de Iisus in momentul crucificarii, iar verdele simbolizeaza viata vesnica a acestuia.

Ciorapii de Craciun in care asteptam daruri sunt legati de o poveste foarte frumoasa. Se spune ca intr-un Ajun de Craciun Mosul a dat peste o familie foarte saraca si a vrut sa ii ajute pe cei din casa si a aruncat pe cosul sobei cateva monede de aur, care au cazut exact in sosetele agatate pentru a se usca.

Decoratiunile in forma de turturele sunt si ele nelipsite. Legenda spune ca pruncul Iisus s-a adapostit sub un pin, iar cand copacul a realizat cine se afla sub el a plans de fericire, iar lacrimile au inghetat sub forma de turturele.

Mos Craciun nu mai are nevoie de nicio descriere, pentru ca toata lumea stie ca este cel care aduce copiilor cadouri in noaptea de Ajun, iar darurile sunt facute chiar de el ajutat de elfi.

Renii sunt animalele alese de Mos Craciun pentru a-i trage sania. Initial existau doar opt reni: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder si Blitzen, iar Rudolph s-a alaturat echipei abia in secolul 20.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#simboluri Craciun, #simbol brad Craciun, #semnificatie simboluri Craciun , #Craciun