Sinistratii din Dorohoi isi petrec Craciunul in module

Sambata, 25 Decembrie 2010, ora 15:41
1368 citiri

Sinistratii din municipiul Dorohoi din judetul Botosani, ale caror locuinte au fost distruse de inundatiile din vara acestui an, petrec sarbatorile de iarna in module.

In prima zi de Craciun, oamenii au intins masa in micile constructii modulare, folosite atat ca bucatarie, cat si ca dormitor sau sufragerie. Gospodinele au gatit preparate traditionale si s-au asezat la masa cu rudele, prietenii si vecinii.

"Chiar daca ne este greu, este Craciun si pentru noi. Am facut si sarmalute si friptura si prajituri. Avem si un pahar de vin", a declarat Didina Bumbac, o pensionara in varsta de 73 de ani, care a sperat pana in ultima clipa ca se va muta in casa noua.

La randul ei, Maria Daniluta isi petrece sarbatorile de Craciun in baracile amplasate in tabara de sinistrati din cartierul Dumbrava Rosie din Dorohoi. Femeia in varsta de 75 de ani a lucrat 38 de ani ca bucatareasa la o gradinita si, ca urmare, a pregatit pentru Craciun cele mai bune mancaruri.

"Am gatit chiar daca sunt singura. Nu mai am pe nimeni, pentru ca parintii s-au dus, iar copii, desi mi-am dorit foarte mult, nu am avut. Am niste prietene cu care voi sta la masa de Craciun", a marturisit Maria Daniluta.

Sinistratii au deschis usile modulelor pentru a primi vestea Nasterii Domnului de la colindatori, pe care i-au rasplatit cu bani, fructe si dulciuri. De Craciun, oamenii se roaga la Dumnezeu ca locuintele lor, aflate acum in reconstructie, sa fie finalizate in cel mai scurt timp, astfel incat sa se poata muta in casele noi.

Inundatiile din vara acestui an au distrus 314 case din municipiul Dorohoi.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#sinistrati Dorohoi, #sinistrati Craciun , #Craciun
Comentarii
Poza coltunimari
coltunimari
rank 5