Apa infestata cu E.coli in mai multe zone din Arges

Marti, 20 Septembrie 2016, ora 09:00
4099 citiri
Apa infestata cu E.coli in mai multe zone din Arges
Foto: Arhiva Ziare.com

Reteaua publica de alimentare cu apa din localitatea argeseana Corbi este infestata cu E.coli, iar apa este nepotabila in alte patru localitati din judet.

Bacteria E.Coli a fost depistata in urma unor analize ale DSP Arges in reteaua publica de alimentare cu apa din Corbi.

Totusi, directorului adjunct al DSP Arges, Adrian Stoica, nu poate confirma prezenta bacteriei E.coli cu verotoxina, cea care a cauzat moartea mai multor bebelusi, la inceputul acestui an.

De asemenea, subprefectul judetului Arges, Emilian Dragnea, a declarat ca si in alte patru localitati rezultatele analizelor efectuate de DSP Arges au aratat ca apa este nepotabila.

"Din datele primite de la Directia de Sanatate Publica Arges, analizele microbiologice efectuate la probele de apa din mai multe comune din judet au evidentiat ca aceasta este nepotabila.

La Albestii de Arges problemele persista, aici fiind sistata furnizarea apei de aproximativ o saptamana. Multi dintre localnici se alimenteaza cu apa din fantanile proprii. S-a luat legatura atat cu primarul din localitate, cat si cu furnizorul de apa, iar bazinele vor fi din nou dezinfectate.

Apa este nepotabila si in comuna Slobozia, dar si in satul Zidurile din Mozaceni (cu o suta de gospodarii fiind afectate).

De asemenea, in localitatea Uda se refac probele, apa din reteaua care alimenteaza localitatea fiind sistata", a declarat subprefectul.

Potrivit acestuia, mii de locuitori din Arges nu beneficiaza de apa potabila.

Toti cei cinci primari ai localitatilor unde s-a constatat ca apa din retelele publice este nepotabila au fost informati pentru a lua toate masuri.

Rezervoarele vor fi dezinfectate, iar apoi vor fi recoltate noi probe. De asemenea, populatia a fost instiintata sa nu mai consume apa pana la remedierea situatiei.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#apa potabila Ecoli Arges , #E coli