Avertisment de la autoritatile romane: E.coli face victime daca nu spalati legumele!

Duminica, 29 Mai 2011, ora 22:15
4488 citiri
Avertisment de la autoritatile romane: E.coli face victime daca nu spalati legumele!

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) avertizeazaza ca infectile cu bacteria E.coli din Germania au fost posibile din cauza ca legumele nu au fost spalate corespunzator.

ANSVSA informeaza opinia publica asupra faptului ca infectarea a aproape 200 de persoane din Germania cu bacteria Escherichia coli - prescurtat E.coli, a fost posibila, conform datelor transmise de autoritatile sanitare veterinare germane, din cauza faptului ca respectivele persoane nu au respectat normele minime de igiena in cazul consumului unor castraveti-bio import Spania, respectiv spalarea lor sub jet de apa, potrivit unui comunicat al ANSVSA.

Tara noastra nu a primit loturi din acest tip de leguma, se mai arata in informarea Autoritatii Sanitar-Veterinare, care a dispus Directiilor Sanitare Veterinare sa monitorizeze in continuare lanturile de magazine.

O super-bacterie ucigasa face ravagii in Germania

Controalele sunt centrate pe legumele bio, crescute cu ingrasamant natural, cele de la care pot aparea infectiile cu E.coli, in cazul in care acestea nu sunt spalate bine sub jet de apa.

"Practic, in acest caz nu este vorba de o problema de siguranta a alimentelor propriu-zisa, ci de o problema in respectarea unor norme minime de igiena in cadrul manipularii si consumarii acestor legume crescute bio, cum sunt spalarea lor sub jet de apa, spalarea mainilor si a eventualelor ustensile dupa manipularea acestui tip de legume etc.

Lucruri normale, pe care le invatam de mici in familie si la scoala, dar pe care uneori le uitam! De aceea reamintim ca, mai ales in aceasta perioada cand consumam multe legume proaspete, trebuie sa le spalam sub jet de apa inainte de a le consuma si trebuie sa ne spalam pe maini, mai ales in cazul copiilor, batranilor si persoanele bolnave, cu imunitatea mai scazuta, deoarece mai ales in cazurile lor bacteria Escherichia coli poate produce forme grave de boala!", a declarat presedintele ANSVSA, dr. Radu Roatis-Chetan.

Germania a raportat, marti, primele trei decese in urma infectiei cu o forma necunoscuta pana acum a bacteriei E.coli, care s-a raspandit in nordul tarii in decurs de numai o saptamana.

(L.S.)

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...