Branza cu E.coli: CJ Arges il critica pe ministrul Agriculturii in scandalul Bradet

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 21:47
4656 citiri
Branza cu E.coli: CJ Arges il critica pe ministrul Agriculturii in scandalul Bradet
Foto: Facebook/ Achim Irimescu

Conducerea Consiliului Judetean Arges critica dur atitudinea ministrului Agriculturii care a facut public numele fabricii de lactate Bradet, unde s-a gasit branza cu E.coli, vicepresedintele CJ considerand declaratiile "inacceptabile" si acuzand ca in alte cazuri numele firmelor nu au fost facute publice.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, Dorin Marasoiu, a catalogat drept "inacceptabil", intr-o conferinta de presa, sustinuta miercuri, faptul ca se "distruge" un brand local si a aratat ca, in cazuri similare, nu s-a pronuntat numele firmelor, dand in acest sens exemplul unui alt producator de lactate, foarte cunoscut.

"Vreau seriozitate vizavi de prezentarea declaratiilor din Arges, pentru ca incet-incet ajungem groapa de gunoi a ministerelor. Este inacceptabil sa distrugi un brand local de la nivelul dansului (al ministrului Agriculturii - n.red.).

Daca va aduceti aminte, a fost o problema cu Danone acum vreo patru ani. Nu s-a pronuntat sub nicio forma numele societatii. Da? Puteau sa mearga, sa faca verificari, sa inchida societatea temporar, nu sa iesi cu declaratii de la nivelul acela. Cine va raspunde daca niste oameni raman fara locuri de munca?

Ne bucuram ca se inchide o societate din Arges de ce? Pe niste declaratii neverificate? Si eu va rog sa tratati cu maxima seriozitate, este munca unor oameni, e vorba despre niste salariati care-si au locurile de munca acolo, pe ce criterii le distrugem?" a spus Dorin Marasoiu.

Branza cu E.coli: Inca doua lanturi de supermarketuri retrag produsele Lactate Bradet

La randul sau, presedintele CJ Arges, Florin Tecau, a spus ca va discuta cu reprezentantii fabricii de la Bradet, pentru a vedea ce solutie poate fi gasita "in beneficiul fabricii".

"Ii dau dreptate vicepresedintelui. Este vorba de o investitie europeana, cu fonduri europene. Inteleg ca fostul ministru al Agriculturii vizitase inainte fabrica si a vazut tot ce se intampla acolo. Este foarte usor sa arunci piatra si sa spui vinovatul.

Dar ce facem acum? Inchidem o investitie cu fonduri europene, locuri de munca blocate, plus imaginea care se arunca asupra acestei unitati. Vom vedea care sunt consecintele si care sunt pasii de urmat pentru a putea sa gasim o solutie in beneficiul fabricii. Trebuie sa ne gandim cum aceasta fabrica va functiona. S-au investit atatia bani si acum o inchidem" a spus Tecau.

In acest context, seful CJ Arges a precizat ca zona in care functioneaza fabrica de la Bradet este una "cu probleme economice" si a lasat sa se inteleaga ca inchiderea acestei fabrici ar putea genera noi dificultati.

Branza cu E.coli de la Lactate Bradet: Un lant de supermaketuri retrage toate produsele firmei (Video)

"Zona de acolo este o zona cu probleme mari economice si daca mai inchidem si entitatea asta..." a mai spus Florin Tecau.

Intrebat in ce masura autoritatile judetene ar putea ajuta fabrica de la Bradet, care in prezent si-a suspendat activitatea, Tecau a raspuns: "Nu stiu cum ne putem implica noi intr-un astfel... Parteneriatul public - privat in Romania, din pacate, nu functioneaza nici acum".

Presedintele Consiliului Judetean Arges a precizat ca se va intalni cu reprezentantii fabricii de lactate Bradet, pentru a discuta cu acestia.

Ministrul Agriculturii se apara in scandalul Bradet: Poate am salvat astfel viata unor copii

E.coli in lactate - Patronul Bradet, in lacrimi: Am inchis fabrica. Nu cred ca ne mai revenim (Video)

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a explicat, miercuri, pe Facebook, ca, in scandalul nominalizarii fabricii Bradet ca posibila sursa a infectiei cu E.coli, nu poate fi acuzat decat de "prea mare transparenta", pentru ca viata unor copii nu poate fi pusa in balanta cu orice altceva.

"Am dat informatia in mod absolut transparent. De fapt, ceea ce mi se imputa acum este prea marea transparenta de care am dat dovada (...) Cred ca se face o confuzie imensa intre valori. Nu cred ca putem pune in balanta viata unor copii cu orice altceva. Nu cred ca este un mod corect si moral a vedea astfel lucrurile", scrie ministrul.

Mai mult, Achim Irimescu sustine ca a luat aceasta decizie deoarece avea suficiente informatii care sa lege respectivul producator de infectia cu E.coli, iar alimente contaminate s-ar fi putut afla si in casele altor oameni.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#CJ Arges ministrul Agriculturii, #ministrul Agriculturii scandal Bradet, #scandal Bradet branza E Coli , #E coli