Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cazul bebelusilor infectati: Nu se confirma E.coli la al doilea copil care a murit

Marti, 16 Februarie 2016, ora 16:55
2743 citiri
Cazul bebelusilor infectati: Nu se confirma E.coli la al doilea copil care a murit
Foto: Pexels

Testele epidemiologice nu confirma prezenta bacteriei E.coli la al doilea bebelus care a murit la Spitalul "Marie Curie" din Capitala, dupa ce a fost internat, alaturi de mai multi copii, cu boala diareica acuta.

"Al doilea deces a survenit in dimineata zilei de 15 februarie 2016. In acest caz, Institutul National Cantacuzino a infirmat prezenta E.coli", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii, in care sunt prezentate rezultatele anchetei epidemiologice in cazul tuturor copiilor, precum si evolutiile starii de sanatate a micutilor, de la prima internare pana in prezent.

Cazul bebelusilor infectati: Inca un copil a murit la Marie Curie

Cazul bebelusilor infectati: Premierul Ciolos si-a trimis Corpul de Control in spitale UPDATE

Ministerul Sanatatii aminteste ca marti vor fi externati doi bebelusi cu sindromul hemolitic uremic (SHU), aflati in sectia de nefrologie a Spitalului "Marie Curie". Este vorba despre doi copii care nu au necesitat dializa peritoneala.

Cazul bebelusilor infectati: Cand vor fi externati primii pacienti

"Alti 8 copii cu SHU vor ramane internati in continuare, 4 dintre acestia la sectia de nefrologie, iar ceilalti 4 copii la ATI. In prezent, 6 copii sunt dializati peritoneal, evolutia acestora fiind stationara spre favorabila. Intr-un singur caz, starea de sanatate a copilului este grava, acesta fiind ventilat mecanic in sectia de terapie intensiva (ATI) ", se arata in documentul citat.

In perioada 31 ianuarie - 12 februarie, 12 copii s-au internat la Spitalul "Marie Curie", infectati cu o bacterie care provoaca grave probleme renale, chiar si moartea. Este vorba despre noua copii din judetul Arges, unul din Craiova si unul din Bucuresti. Bebelusii au intre cinci luni si un an si sapte luni.

Expertii sustin ca nu au putut identifica nici bacteria, nici sursa imbolnavirii micutilor, insa, de obicei, cu sindromul hemolitic uremic este asociata cu germenul E.coli. De altfel, in cazul primului bebelus internat la "Marie Curie" s-a confirmat ca fusese infectat cu o tulpina E.coli.

Cazul bebelusilor infectati: S-ar putea sa nu stim niciodata cauza. Germania in 5 ani n-a aflat

Cazul bebelusilor infectati nu e unicat: Germania a avut o criza si mai mare, cu zeci de morti

D.T.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#bebelus mort E coli, #bebelus mort Marie Curie , #E coli