Consumul de seminte germinate crude - de ce nu e sanatos?

Duminica, 26 Iunie 2011, ora 18:56
2406 citiri
Consumul de seminte germinate crude - de ce nu e sanatos?

Agentia britanica pentru standarde alimentare (Food Standards Agency -FSA) a recomandat, cu titlu de "precautie", sa se evite consumul de seminte germinate in stare naturala, ca urmare a cazurilor de intoxicare cu bacteria E.coli survenite in Franta.

"Semintele germinate nu trebuie consumate decat dupa ce au fost fierte la temperaturi foarte inalte si in niciun caz consumate crude", a subliniat agentia intr-un comunicat dat publicitatii la sfarsitul saptamanii, potrivit AFP.

FSA sfatuieste, totodata, sa fie bine curatate ustensilele folosite la germinare si sa se spele mainile dupa ce s-a intrat in contact cu semintele. Agentia reaminteste, totusi, ca niciun caz de intoxicare, similar cu cele inregistrate in sud-vestul Frantei, nu a fost semnalat in Marea Britanie.

Zece persoane au suferit de o intoxicatie alimentara cu bacteria E.coli la Bordeaux (Franta). Sapte dintre cei care s-au imbolnavit participasera la o chermeza si sase ar fi consumat seminte germinate, potrivit autoritatilor sanitare ale regiunii.

Semintele au fost cumparate de la magazinul Jardiland care se aprovizioneaza de la reteaua Thompson & Morgan.

#seminte crude E coli , #E coli