Inca doi bebelusi internati cu E.coli: Parintii le-au dat sarmale si supa cu carne (Video)

Duminica, 13 Martie 2016, ora 11:31
15588 citiri
Inca doi bebelusi internati cu E.coli: Parintii le-au dat sarmale si supa cu carne (Video)
Foto: Captura Youtube/Hooked on Sharing Romania

Doctorul Mihaela Balgradean de la Spitalul de Copii "Marie Curie" spune ca bebelusii cu sindrom hemolitic uremic internati vineri au mancat supa cu carne si respectiv sarmale, mancaruri interzise pentru varsta lor. Unul dintre copii este in stare grava, pe dializa si a facut transfuzii de sange, iar celalalt evolueaza favorabil.

Cei doi bebelusi din Fetesti, judetul Ialomita, internati vineri la Spitalul de Copii "Marie Curie" sunt stabili, insa in continuare in stare grava. Este vorba despre un baietel de sase luni si o fetita de sapte luni. Amandoi au contractat o forma a bacteriei Escherichia Coli (E.coli) care elimina toxina si determina in organism o cascada de evenimente extrem de nefavorabile, a spus dr. Mihaela Balgradean, seful sectiei de Nefrologie-Dializa.

Inca doi bebelusi de pana in 7 luni, internati cu E.coli la Marie Curie: Unul e in stare grava

Fetita de sapte luni este in starea cea mai grava, este in continuare dializata, iar sambata i s-au facut transfuzii de sange. Medicii de la "Marie Curie" spun ca tratamentul va fi unul de lunga durata.

"Cei doi copii au sase si respectiv sapte luni. Este vorba despre un baietel si o fetita. Fiecare dintre ei a consumat, intr-un fel, carne. Primul dintre ei a primit supa, iar al doilea, sarmale. Pentru ca, nu-i asa, copilul, la sapte luni, trebuie sa guste", a spus, pe un ton ironic, dr. Mihaela Balgradean.

Patronul Bradet, dupa anuntul ca nu branza a imbolnavit bebelusii: Cea mai buna veste de cand m-am nascut

Medicii spun ca oricat de diversificat ar fi meniul bebelusului, carnea este interzisa pentru copii atat de mici.

"Este foarte grav ca un copil de sapte luni primeste carne. In nicio diversificare, la un copil de sapte luni, carnea nu figureaza ca aliment. Putea sa provina de oriunde. Nu trebuia sa o primeasca. Nu trebuia sa i se dea acestui copil carne (...) Cel care a primit supa, baietelul de sase luni, evolueaza bine, nu are nevoie de dializa. Sigur, a avut nevoie de transfuzii de sange, de alte medicatii, de perfuzii.

In schimb, cel de-al doilea este foarte grav. A venit foarte grav, a avut nevoie de instituirea unei proceduri de dializa in cursul zilei de ieri. Este stabilizat din punct de vedere hemodinamic, insa drumul este lung de-acum incolo", a mai declarat dr. Mihaela Balgradean.

La Spitalul "Marie Curie" mai este internat, din 24 februarie, baietelul din Mioveni care a avut si complicatii neurologice. Acesta este in sectia de Nefrologie si de vineri nu mai face dializa peritoneala.

Bebelusi infectati cu E.coli: Baietelul din Mioveni, in stare grava

Din 29 ianuarie pana in seara de 10 februarie au fost transferati la Spitalul "Marie Curie" 12 copii, majoritatea din Arges, cu sindrom hemolitic uremic. Dintre acestia, trei fetite din Arges au murit in spital, pe 4, 15 si 16 februarie.

Alti copii au ajuns la "Marie Curie" dupa transferul de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, unde au fost tratati pentru infectii digestive, dar starea lor s-a agravat si, din cauza sindromului hemolitic-uremic, au avut nevoie de dializa si unii de intubare si ventilare mecanica.

Bebelusi infectati cu E.coli: Care puteau fi sursele de contaminare? Cum ne protejam copiii? Ii mai vaccinam?

Cauza imbolnavirii copiilor din judetul Arges care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpina de E.coli, a anuntat, in 25 februarie, ministrul Sanatatii. Cauza a fost identificata in urma anchetei facute de catre specialistii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, impreuna cu expertii romani.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#bebelusi interzis carne, #bebelusi bolnavi hraniti sarmale , #E coli