Lactate Bradet isi reia activitatea

Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 20:35
3198 citiri
Lactate Bradet isi reia activitatea

Fabrica Lactate Bradet, inchisa la inceputul lunii martie, dupa ce in branza de vaci produsa a fost gasita bacteria E.coli, isi va relua activitatea saptamana aceasta, dupa ce a obtinut avizele de la Directia de Sanatate Publica (DSP) si Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arges.

Lactate Bradet isi va relua activitatea "intr-o zi-doua", dupa ce a obtinut avizele necesare de la DSP si DSVSA Arges, a declarat, miercuri, administratorul fabricii, Marius Badea, conform News.ro.

El a precizat ca angajatilor fabricii li s-au facut analizele la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, iar rezultatele acestora au iesit conform normelor.

Directorul DSVSA Arges, Gelu Lupu, a declarat ca o echipa din institutie a mers, miercuri, la sediul Lactate Bradet si ca din punctul de vedere al inspectorilor din domeniul sigurantei alimentelor fabrica "nu are niciun fel de probleme".

De asemenea, administratorul fabricii a mai spus ca in decizia de a relua productia a contat foarte mult reactia de pe Facebook a oamenilor si ca produsele de la Bradet vor fi comercializate sub acelasi brand.

Patronul Lactate Bradet, apel pe Facebook catre cetateni: Puteti vota cumpar sau nu cumpar

"Am muncit prea mult ca sa ridicam acest brand, ca sa renuntam atat de usor la el", a mentionat Badea.

Fabrica Lactate Bradet a fost inchisa in 1 martie, dupa ce in branza de vaci produsa acolo a fost descoperita bacteria E.coli.

Lactate Bradet. Un brand ucis dintr-o vorba. Cine plateste?

Administratorul fabricii declara atunci ca unitatea a fost inchisa "pana la lamurirea situatiei", precizand ca posibile surse de contaminare ar fi apa sau unul din angajati, dar ca nu crede in niciuna din aceste posibilitati intrucat se fac analize periodice.

El mai spunea ca lotul de branza in care a fost descoperita bacteria E.coli a fost produs in 22 februarie si ca respectivul sortiment a fost pus in productie de la inceputul lunii februarie.

Ulterior, reprezentantii ANSVSA precizau ca nu exista o legatura directa de cauzalitate intre branza de vaci din lotul produs la fabrica Lactate Bradet in 22 februarie si imbolnavirile copiilor cu sindrom hemolitic uremic.

Mai multi copii au fost internati in ultimele luni la spitale din Capitala cu sindrom hemolitic uremic. La Spitalul "Marie Curie" au murit, in 4 februarie, o fetita de 11 luni, din Topoloveni, judetul Arges, in 15 februarie, o alta fetita de un an, iar in 16 februarie o a treia fetita, acestea avand infectie digestiva si sindrom hemolitic uremic.

In urma acestui scandal, administratorul Lactate Bradet anunta ca fabrica a retras de pe rafturile magazinelor toata marfa - cateva zeci de tone de produse lactate -, iar aceasta va fi incinerata, dupa care productia unitatii va fi reluata "de la zero".

La scurt timp de la anuntul ANSVSA, conducerea Lactate Bradet posta pe Facebook un mesaj prin care anunta ca vrea sa infiinteze o societate pe actiuni, Bradet Romanesc SA, si ca ii asteapta pe romani sa devina actionarii acestei companii.

Propunere inedita de la patronul Lactate Bradet: O companie la care sa participe toti cetatenii

In 15 martie, prefectul judetului Arges, Cristian Soare, declara ca mai multi angajati ai Lactate Bradet erau infectati cu E.coli, analizele prelevate de autoritatile de la unii dintre muncitorii din fabrica aratand ca pentru sapte dintre ei coproculturile sunt pozitive la aceasta bacterie, iar in cazul a trei este prezent si germenul care provoaca verotoxina.

Analizele le-au fost facute angajatilor fabricii dupa ce publicatia italiana La Repubblica arata ca un copil roman, in varsta de 14 luni, se afla internat la Spitalul Meyer din Florenta, cu sindrom hemolitic uremic, iar autoritatile sanitare locale suspectau ca imbolnavirea a fost provocata de branza de la Lactate Bradet.

Copil roman internat in Italia, dupa ce a mancat branza Lactate Bradet: Si tatal a avut probleme

Fabrica Lactate Bradet, cu sediul in satul argesean Bradetu, a fost infiintata in anul 2001 si detine trei magazine proprii de prezentare in Pitesti si Curtea de Arges. In octombrie 2008, fabrica a fost avariata in urma unui incendiu, fiind repusa in functiune dupa patru luni, se arata pe site-ul companiei.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: NEWS.RO