Ziare.com

Lactate cu E.coli? Au fost evidentiate nereguli de raportare a situatiilor privind bolile transmisibile

Vineri, 04 Martie 2016, ora 20:00

   

Lactate cu E.coli? Au fost evidentiate nereguli de raportare a situatiilor privind bolile transmisibile
Corpul de control al ministrului Sanatatii a depistat nereguli privind respectarea procedurilor de raportare a situatiilor privind bolile transmisibile si infectiile nozocomiale, atat intra, cat si inter-institutional in cazul copiilor din Arges cu sindrom hemolitic-uremic.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, rezultatele actiunii de control au fost inaintate Corpului de control al prim-ministrului.

"In privinta actiunilor derulate la nivelul structurilor locale, potrivit informarii transmise de catre DSP Dolj, prin Sistemul Rapid de Alerta pentru alimente si furaje, DSP Dolj a informat ANSVSA in privinta neregulilor constatate in urma verificarilor efectuate la o exploatatie comerciala de bovine din judetul Dolj, care furnizeaza lapte crud pe raza judetului Arges", precizeaza sursa citata.

Astfel, la data de 26 februarie, o echipa de inspectori ai DSP Dolj, impreuna cu medici veterinari de la DSVSA Dolj, a constatat ca nu se efectueaza triajul epidemiologic al mulgatorilor - cinci persoane - la iesirea din tura, motiv pentru care societatea a fost sanctionata cu amenda, in valoare de 3.000 de lei, conform HG 857/2011.

E.coli in lactate - Patronul Bradet, in lacrimi: Am inchis fabrica. Nu cred ca ne mai revenim (Video)

Lactate cu E.coli? Fermierii din Arges n-au ce face cu laptele si-l arunca pe camp: Vacile nu asteapta ordin de la ministru

Totodata, la data de 2 martie, o echipa a DSP Dolj a constatat neconformitati in privinta structurii controlului medical periodic conform fisei corespunzatoare personalului incadrat ca ingrijitor de animale.

"Lucratorii Ministerului Sanatatii continua activitatile legale, impreuna cu specialisti din cadrul ANSVSA, pentru identificarea surselor de imbolnavire a copiilor cu SHU. Ministerul Sanatatii si ANSVSA au incheiat Protocolul de Colaborare din data de 24 aprilie 2012, in scopul de a asigura functionarea sistemului de control oficial al alimentelor si coordonarea adecvata a activitatilor specifice de catre autoritatile competente semnatare, cu responsabilitati in domeniul sigurantei alimentelor si prevenirea riscurilor legate de siguranta alimentelor pentru sanatatea publica, a protejarii intereselor consumatorilor si informarea corecta a acestora", precizeaza MS.

Bebelusi infectati cu E.coli: Care puteau fi sursele de contaminare? Cum ne protejam copiii? Ii mai vaccinam?

ANSVSA a fost desemnata ca institutie coordonatoare in indeplinirea obiectivelor acestui protocol.

"Protocolul de colaborare intre Ministerul Sanatatii si ANSVSA s-a incheiat in vederea aplicarii uniforme a Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului nr. 178/2002 privind siguranta alimentelor si a hranei pentru animale si a Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului nr. 882/2004 privind controalele oficiale efectuate pentru a asigura verificarea conformitatii cu legislatia privind hrana pentru animale si produsele alimentare si cu normele de sanatate animala si de bunastare a animalelor", mai precizeaza comunicatul de presa.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1674 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Adevaratul vinovat in toata aceasta harababura

este Guvernul Romaniei ! Si nu ma refer la actualul guvern,ci la acele guverne care s-au perindat la guvernarea statului.Si pentru a fi mai concret, ma refer la Guvernele epocii Iliescu,care a furat,dar mai ales a pus bazele unei administratii corupte. .Al doilea guvern de tehnocrati (dupa cel al lui P.M. Teodor Stolojan )a aparut din,sau in timpul cand Clasa Politica si-a epuizat minciunile .Observ cu satisfactie ca acest guvern (ca si cel al lui Stolojan ) isi vede de mandat . Cu competenta si cu un grad de determinare care este un scut de bun augur. DNA,JUSTITIA in general a devenit deja portdrapelul clasei politice care se reinventeaza acum. S-ar putea ca Fenomenul (Colectiv ),sa fie inceputul unei noi epoci in Romania !

 

BRADET,victima tehnocrata.

Nimic in plus.

 

Lapte cu E.coli

Fiind un mare "admirator" al inspectorilor de la dsp, dsvsa si ansvsa care fac "eforturi" deosebite pentru a afla adevarul (pentru a-l ascunde, ati vazut ca au dat si amenzi...)le mai dau doua variante de "cercetare": 1. daca vacile au fost insamantate artificial de veterinar sa se verifice certificatele de sanatate ale veterinarului care putea cauza boala cu E.coli vacilor si de aici la infectarea laptelui. 2. Daca vacile s-au bucurat de actiunea unui taur sau a mai multora, sa se verifice certificatele de sanatate ale taurilor si daca "mandravelele" lor au fost bine spalate si verificate inainte de cuplarea cu vacile. Dorindu-le succes in rezolvarea acestor doua probleme raman cu speranta ca efortulile cercetatorilor vor fi rasplatite. Succes mincinosilor!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor