Peste 20 de tone de lactate produse de Bradet, distruse - E.coli si in cascaval

Vineri, 18 Martie 2016, ora 15:29
6822 citiri
Peste 20 de tone de lactate produse de Bradet, distruse - E.coli si in cascaval
Foto: Facebook/Lactate Bradet

Directorul Autoritatii Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Andrei Butaru, a declarat, vineri, ca si in cascavalul produs de firma argeseana "Bradet" s-a gasit E.coli, acesta avertizand populatia sa nu mai consume produse ale acestui brand.

Anuntul a fost facut in timpul unei conferinte de presa sustinuta vineri, zi in care Comisia Europeana a emis o alerta referitoare la infectarea cu E.coli a unui produs de branza din lapte de oaie din Romania, tarile afectate de masura fiind Romania, Italia, Franta si Germania.

Alerta europeana pentru branza romaneasca: Comisia Europeana anunta "un risc serios"

"Au fost retrase de pe piata toate produsele fabricate in luna februarie. Exista posibilitatea ca produse sa mai fie in casele oamenilor. Le recomandam sa nu le consume", a declarat vineri Andrei Butaru, conform Mediafax.

Conducerea ANSVSA a anuntat ca peste 20 de tone de produse lactate ale "Bradet" au fost retrase de pe piata, o decizie similara fiind luata in Spania, unde s-au retras de la vanzare 1.112 kg, si Italia (546 kg).

Comisia Europeana a avertizat vineri ca exista risc "grav" de imbolnavire de la acest produs, recomandand tuturor statelor membre sa efectueze verificari in reteaua de distribuire.

Ministerul italian al Sanatatii a cerut reevaluarea eficientei sistemului de alerta sanitara in statele membre UE, dupa ce analizele au aratat ca branza de la "Bradet", pe care a consumat-o copilul de un an si doua luni din Florenta, internat cu sindrom hemolitic-uremic, era contaminata cu bacteria E.coli, a anuntat vineri Asociatia Unitatilor Sanitare din regiunea Toscana.

Scandalul E.coli in branza Bradet: Italia cere reevaluarea sistemului UE de alerta sanitara

Analizele realizate de autoritatile italiene au confirmat ca branza produsa de societatea S.C. Bradet S.R.L. si consumata de o familie de romani din Peninsula era infectata cu bacteria E.coli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#cascaval Ecoli Bradet, #lactate Ecoli Bradet, #lactate Ecoli, #tari branza Bradet, #lactate Ecoli retrase piata , #E coli