Raspandirea E.coli in Germania pare sa incetineasca

Duminica, 05 Iunie 2011, ora 11:30
1362 citiri
Raspandirea E.coli in Germania pare sa incetineasca

Oficialii europeni din domeniul sanatatii spun ca sunt semne ca raspandirea tulpinei ucigase a bacteriei E.coli da semne de incetinire in Germania, tara in care s-au inregistrat cele mai multe imbolnaviri si 18 decese.

In ciuda faptului ca in primele doua zile ale lunii iunie s-au inregistrat aproape 200 de cazuri noi in Germania, rata de infectare a populatiei scade.

"Ar putea fi mai putine cazuri, dar nu s-a terminat inca", a avertizat un medic, potrivit BBC.

Cel putin 19 persoane au murit si aproape 2.000 de persoane au fost contaminate cu bacteria E.coli in decurs de aproape o luna. Clinicile germane au facut apeluri pentru donatii de sange, doctorii fiind nevoiti sa faca transfuzii in cazurile severe.

Germanii sunt sfatuiti sa nu manance legume crude, desi un laborator italian a exprimat dubii ca sursa contaminarii ar fi legumele.

Un restaurant din Luebeck, aflat la 65 de kilometri nord-est de epicentrul raspandirii bolii, Hamburg, a fost suspectat ca ar fi sursa de la care s-au imbolnavit luna trecuta 17 persoane. Expertii au examinat lantul de aprovizionare a restaurantului, pentru a depista cum s-a raspandit bacteria, dar in cele din urma au ajuns la concluzia ca nu restaurantul este de sursa imbolnavirii.

OMS a spus ca 103 oameni din alte 12 tari s-au imbolnavit in urma infectarii cu E.coli, dar toti - cu exceptia unuia - au calatorit recent in nordul Germaniei.

Reinhard Brunkhorst, presedintele Societatii germane de Nefrologie, a declarat ca exista unele semne ca raspandirea bolii incetineste. Spitalele din nordul Germaniei au raportat tot mai putin cazuri de noi infectii.

"Nu mai exista motive de isterie, pentru ca nu se mai raspandeste si nu mai cresc cazurile, dimpotriva, se inregistreaza o descrestere", a spus expertul. El a avertizat insa ca este prea devreme pentru ca doctorii sa decreteze o incetare a epidemiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#raspandire E Coli Germania, #cazuri infectare E Coli , #E coli