Stare de alerta in judetul Arges: Exista pericolul contaminarii cu E.coli

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 13:35
7474 citiri
Stare de alerta in judetul Arges: Exista pericolul contaminarii cu E.coli
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile au declarat stare de alerta in judetul Arges, dupa ce au constatat ca exista riscul contaminarii cu E.coli. Decizia vine in contextul in care Ministerul Sanatatii a anuntat ca bebelusii care au ajuns in ultima perioada la spital cu probleme renale au fost imbolnaviti de aceasta bacterie.

Hotararea de a declara stare de alerta in Arges a fost una comuna, luata vineri dimineata de inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) - care fac verificari in judet -, de Directia de Sanatate Publica (DSP) Arges, dar si de Prefectura.

Ministrul Sanatatii confirma: Bacteria ucigasa de bebelusi a fost E.coli

O echipa de la ANSVSA a mers saptamana aceasta in Arges, pentru a face verificari in magazine si in locuintele familiilor din care provin copiii diagnosticati cu sindrom hemolitic uremic, provocat de bacteria mortala. Inspectorii vor sa descopere alimentele care i-au imbolnavit pe bebelusi.

Bebelusi infectati cu E.coli: Inspectorii cauta alimentele care i-au imbolnavit pe copii

"Avand in vedere ca ancheta epidemiologica desfasurata de Ministerul Sanatatii a identificat ca o probabila cauza a imbolnavirilor anumite alimente, ANSVSA a fost solicitata sa demareze actiuni specifice, conform competentelor, pentru identificarea posibilelor surse de contaminare", au aratata reprezentantii Autoritatii.

Inspectorii au facut pana acum verificari inclusiv in supermarketuri, insa controalele continua, fiind vizate lactate, produse de carne, fructe si legume, achizitionate atat din comert, cand si din gospodaria proprie. Echipa ANSVSA va merge si in locuintele familiilor afectate, precum si in magazinele din zonele in care locuiesc acestea.

Probele prelevate sunt transmise spre analizare la Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara (IISPV) si Institutul National de Referinta din Romania.

Totodata, la Spitalul de Pediatrie Pitesti a fost instituit cod rosu, ceea ce inseamna ca medicii trebuie sa le faca un set dublu de analize tuturor copiilor care ajung aici.

In prezent, 39 de copii cu scaune diareice sunt internati in unitatile medicale din judetul Arges, potrivit datelor furnizate de Prefectura. Dintre acestia, cei mai multi se afla la Spitalul de Pediatrie Pitesti, scrie Romania Libera, care citeaza Agerpres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#stare alerta Arges, #stare alerta Arges E coli , #E coli