Dedeman da in judecata Enel, pentru ca a lasat un magazin fara curent

Vineri, 23 Martie 2012, ora 19:05
2425 citiri
Dedeman da in judecata Enel, pentru ca a lasat un magazin fara curent
Foto: Arhiva

Compania bacauana de bricolaj Dedeman actioneaza in instanta grupul italian Enel pentru faptul ca magazinul inaugurat la Constanta in urma cu doua saptamani nu a fost racordat la reteaua de energie.

Cheltuielile suplimentare se ridica la ordinul zecilor de mii de euro, potrivit reprezentantilor Dedeman.

Reprezentantii companiei spun ca procesul de autorizare pentru conectarea la reteaua de energie electrica a inceput odata cu cel de autorizare a lucrarilor de construire, dar, desi magazinul a fost finalizat si este functional, racordarea la retea nu a fost deocamdata realizata.

"Am finalizat magazinul, l-am deschis si dupa doua saptamani de la deschidere functionam in continuare cu magazinul conectat la un generator, cu costuri foarte mari. Pana acum am platit combustibil de peste un miliard de lei (23.000 de euro - n.red.). Am tinut angajatii in frig peste iarna, iar situatia nu este unica, tinand cont ca si la Tulcea am primit curent cu doar o zi inainte de deschiderea magazinului", a declarat Dragos Paval, director si actionar majoritar al companiei, citat de Ziarul Financiar.

Dedeman a angajat aproape 200 de oameni si a investit peste 15 milioane de euro in cea de-a doua unitate din Constanta, situata in vecinatatea magazinului Selgros Cash & Carry.

"In vederea racordarii Magazinului Dedeman 2 din Constanta, conform solicitarii acestora, a fost necesara executarea unor lucrari de deviere retele electrice in vederea eliberarii amplasamentului viitoarei constructii.

Odata terminate lucrarile de deviere a instalatiilor electrice a fost emis aviz de amplasament favorabil si, respectiv, avizul de racordare. Contractul de executie a fost semnat astazi (marti - n. red.) de catre firma constructoare aleasa de catre Dedeman si, in cursul zilei de maine (miercuri - n. red.), va fi semnat de catre reprezentantii nostri legali, urmand ca in cel mai scurt timp posibil sa fie racordat la instalatia electrica", spun reprezentantii Enel Distributie Dobrogea.

Dedeman a inregistrat vanzari de aproape 500 de milioane de euro in 2011.

Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, Enel Distributie Dobrogea a realizat in 2010 o cifra de afaceri de 97 de milioane de euro si un profit net de 23,6 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Dedeman judecata Enel, #magazin Dedeman Constanta curent , #Enel