Epidemie de rujeola in Romania: In fiecare saptamana apar sute de noi cazuri. 98% dintre pacienti nu erau vaccinati

Vineri, 26 Mai 2017, ora 18:05
5323 citiri
Epidemie de rujeola in Romania: In fiecare saptamana apar sute de noi cazuri. 98% dintre pacienti nu erau vaccinati
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproape 300 de noi cazuri de rujeola au fost confirmate in ultima saptamana, la nivel national, astfel ca numarul total al imbolnavirilor, de la debutul epidemiei, in 30 septembrie 2016, a ajuns la 6.434.

Astfel, pana vineri in Romania au fost confirmate 6.434 de cazuri de rujeola in 40 de judete, a anuntat Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Vezi care sunt simptomele rujeolei

Potrivit informatiilor transmise de Ministerul Sanatatii, cele mai multe cazuri de rujeola - 2.536 - au fost la copii cu varste intre 1 si 4 ani, 1.230 la copii cu varsta sub un an, 1.106 la copii cu varste intre 5 si 9 ani, iar 457 de cazuri au fost la copii cu varste intre 10 si 14 ani. De asemenea, 314 pacienti au intre 15 si 19 ani, 203 au varste intre 20 si 24 ani, 199 de cazuri de rujeola s-au inregistrat la tineri cu varste intre 25 si 29 ani, 136 de cazuri la grupa de varsta 30 - 34 ani, 148 la persoane cu varste intre 35 si 39 de ani, iar 105 la persoane de peste 40 de ani.

Conform sursei citate, 98% dintre persoanele imbolnavite nu erau vaccinate impotriva rujeolei.

Citeste si Rujeola - boala foarte contagioasa care poate cauza complicatii grave chiar si dupa 7-10 ani

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a mai anuntat ca au fost inregistrate 26 de decese - opt in judetul Timis, cinci in judetele Arad si Dolj, trei in judetul Caras Severin si cate unul in Bucuresti si in judetele Bihor, Calarasi, Satu Mare si Vaslui.

De asemenea, este in curs de confirmare un alt deces din cauza rujeolei, in judetul Dolj. Directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a spus ca in acest caz sunt asteptate rezultatele necropsiei. Este vorba despre un copil in varsta de patru luni, care a decedat joi la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova, mama fiind o fata de 16 ani, nevaccinata, care are rujeola si care i-ar fi transmis si copilului aceasta boala.

Fetita in varsta de patru luni era din comuna doljeana Catane, provenind dintr-o comunitate inchisa. "Majortitatea cazurilor de rujeola sunt in comunitati inchise, nu frecventeaza scoala, drept urmare nu au fost probleme in scoli" a declarat, vineri, Stefan Popescu, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Dolj.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a transmis, vineri, la Craiova, ca vaccinarea este singurul mod prin care poate fi prevenita rujeola si a precizat ca directiile de sanatate publica vor primi inca 300.000 de doze de vaccin ROR, pe langa cele 110.000 deja distribuite de minister.

Vezi si

Ungaria acuza Romania ca i-a adus rujeola. Ce spune ministrul Sanatatii

Autoritatile din Belgia sustin ca se confrunta cu o epidemie de rujeola adusa din Romania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#epidemie rujeola Romania, #cazuri noi rujeola, #rujeola copii morti , #epidemie rujeola