Noi cazuri de rujeola in Romania: 24 doar in ultima saptamana, peste 9.700 de la debutul epidemiei

Sambata, 04 Noiembrie 2017, ora 13:26

   

Noi cazuri de rujeola in Romania: 24 doar in ultima saptamana, peste 9.700 de la debutul epidemiei
Peste 9.700 de cazuri de rujeola s-au inregistrat in Romania de la debutul epidemiei, in urma cu un an, 24 fiind confirmate in ultima saptamana, cele mai multe in Ialomita.

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numarul total de cazuri de rujeola inregistrate in Romania este 9.728, 24 fiind condirmate in ultima saptamana.

Cele mai multe imbolnaviri s-au inregistrat, in saptamana care a trecut, in Ialomita, respectiv 16 cazuri. S-au mai confirmat cinci cazuri in Brasov, doua in Ilfov si unul in Bucuresti.

La nivel national, judetele cu peste o mie de cazuri de rujeola sunt Timis, Caras-Severin si Arad. Boala s-a extins in 41 de judete, singurul fara niciun caz fiind judetul Tulcea.

De la debutul epidemiei in urma cu un an s-au inregistrat 35 de decese, cele mai multe - noua - in judetul Timis.Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola boala este mortala. Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. In Romania, 9 din 10 parinti isi vaccineaza copiii.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2505 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
bum
rank 5
jos rujeola - nu mai vrem rujeola -
------------------------------
MacGigi
rank 5
Madame Guster, Olivia "Guster" Steer, va recomanda cu caldura
oreionul, care face mult bine, mai ales la copii vegetarieni, ca ai dansei.
Ma asociez cu Monsieur Bum: Jos rujeola, Sus oreillonul :)
Nu va privati si de o tuberculoza sanatoasa sau macar de o tetraplagie virala.
Viata cu un tub de oxigen, in carucior, este visul oricarui copil sau adult bine informat.
altVasile
rank 5
Articolul nu este original
L-am citit deja, pe hotnews.ro. Care hotnews.ro l-a preluat, la randul său, din altă sursă. Cam acesta este nivelul jurnalismului romanesc din zilele de astăzi: repetă, precum un papagal, afirmațiile altora.

"De la debutul epidemiei in urma cu un an s-au inregistrat 35 de decese, cele mai multe - noua - in judetul Timis."

35 de decese cauzate de ce? De rujeolă? Cine a văzut cerificatele lor de deces? Conform discuțiilor purtate pe marginea legii vaccinării obligatorii care au avut loc in parlament (poate fi găsită pe youtube), in baza documentelor (nu pe baza isteriei sau a manipulării) rujeola are rol de cofactor in 8 cazuri (nicidecum in 35). Și chiar in acele 8 cazuri rujeola nu a fost unica cauză de deces, copii suferind de probleme grave de sănătate preexistente.

"Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli."

Soția mea a fost vaccinată, in copilărie, și impotriva rubeolei, și impotriva rujeolei. Și?! A făcut și rujeolă, și rubeolă! Așa că afirmația aceasta cu "protejatul" este cat se poate de discutabilă. Ceea ce nu este in niciun caz discutabil este faptul că administrarea vaccinurilor, in mod repetat, la milioane de oameni PROTEJEAZĂ DE MINUNE conturile financiare ale marilor companii farmaceutice.
altVasile
rank 5
Vrei 3 zile în urmă aici, pe ziare.com, a fost publicat un
articol pe care eu personal l-am găsit extrem de interesant. Se făcea refere la un interviu susținut de șefa DNA-ului. Iată ce a afirmat LKC:

"Mita in domeniul Sanatatii ajunge la 20%, in IT la 10% si in infrastructura intre 2% si 5%, sustine procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi."

După cum se vede gangrena mitei și a corupției a lovit cel mai dur in domeniul Sănătății. 20% este o ofertă extrem de generoasă. Cați doctori și funcționari de la Ministerul Bolilor credeți că ar rezista unei astfel de oferte?!

Oricum, odată ce am stabilit că Sănătatea este un domeniu extrem de corupt (cu un procent amețitor al mitei), interesant ar fi de aflat CÂT ESTE PROCENTUL DE MITĂ in cazul afacerii cu legea vaccinării obligatorii, prin care toți romanii sunt reduși la nivelul unor vite (pe vită nu o intrebi dacă este de acord să poarte poveri; pe vită n-o intrebi dacă este de acrod să fie sacrificată; pe vită n-o intrebi dacă este de acrod să fie vaccinată). Este drăguță DNA să ni-l spună și pe acesta??? Pentru că este greu de conceput că o mega-afacere de nivelul acesta s-ar putea desfășura fără niște spăgi super-generoase...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor