Romania, in atentia OMS din cauza epidemiei de rujeola

Marti, 28 Martie 2017, ora 21:49
3012 citiri
Romania, in atentia OMS din cauza epidemiei de rujeola
Foto: Facebook/ World Health Organization (WHO)

Tara noastra este una dintre statele europene care trec printr-o epidemie de rujeola, iar specialistii din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii o dau exemplu negativ in acest caz.

Alaturi de Romania, si Italia se afla printre tarile care au inregistrat o crestere alarmanta a numarului de imbolnaviri in ultimele luni, relateaza Digi 24.

De altfel, tarile care au procente mici de persoane vaccinate impotriva rujeolei s-ar putea confrunta cu astfel de epidemii, care se inregistreaza deja in 14 state europene, iar specialistii OMS au cerut autoritatilor sa ia masuri de indata pentru a impiedica raspandirea bolii.

De la inceputul anului 2016, in Romania s-au inregistrat 3.400 de cazuri de rujeola si 17 decese, adica 0,5 la suta din total. Spre comparatie, in Italia au fost 850 de cazuri.

"Daca comparam cu ce s-a intamplat pana acum doi ani, stam foarte prost. Rujeola este o boala care evolueaza epidemic cand apare un numar suficient de mare de persoane care nu au fost vaccinate, ce s-a intamplat si acum.

Raportul la care faceti acum referire este un raport al OMS din regiunea europeana intr-adevar mentioneaza Romania alaturi de alte state. Si Italia evolueaza in acest moment o epidemie care are aproape 1.000 cazuri. E clar ce scrie in raport: ca epidemia evolueaza in tarile in care acoperirea vaccinala este mai mica de 95% si noi ne gasim in aceasta situatie.

Singura solutie este ca parintii sa se prezinte la medic, sa faca sau sa completeze vaccinarea copiilor pentru ca discutam de un vaccin ce se administreaza in doua doze", spune Alexandru Rafila, presedintele Societatii de Microbiologie.

Acesta a facut apel la vaccinare.

"Riscul bolii este generat de faptul ca virusul rujeolic dincolo de suferinta pe care o provoaca copilului, poate sa provoace cazuri foarte grave, chiar mortale, cele 17 cazuri sunt dovada. E important sa ne vaccinam. In ceea ce priveste efectele adverse ale vaccinului, toata lumea le mentioneaza dar nimeni nu le demonstreaza.

Ele exista daca ne referim la o usoara roseata, dar efectele grave care urmeaza vaccinului sunt extrem de rare, sunt exceptii in timp ce numarul mare de imbolnaviri si decesele sunt evidente si trebuie sa ne gandim de doua ori daca vrem sa ne supunem copilul unui astfel de risc", a mai precizat Rafila.

Marea Britanie, Polonia si Grecia se numara de asemenea printre tarile care se confrunta cu cazuri de rujeola.

Citeste mai multe despre amploarea acestui fenomen:

Autoritatile din Belgia sustin ca se confrunta cu o epidemie de rujeola adusa din Romania

Am ajuns pericol public in Europa: Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor avertizeaza in privinta Romaniei

Ungaria acuza Romania ca i-a adus rujeola. Ce spune ministrul Sanatatii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#OMS Romania epidemie rujeola, #Romania cazuri rujeola , #epidemie rujeola