Andras Szakal, la TV Ziare.com: Functionarii nu iau spaga

Marti, 18 August 2009, ora 19:37
1893 citiri
Andras Szakal, la TV Ziare.com: Functionarii nu iau spaga

Pentru reducerile de personal in randul functionarilor publici propuse de Guvern, este necesara o evaluare a capacitatilor acestora, a declarat liderul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Andras Szakal, la TV Ziare.com.

"Este necesar un studiu complex si de durata in acest sens. (...) Metodele si criteriile de evaluare stabilite la nivelul fiecarei institutii in parte trebuie sa cuprinda doua criterii, cantitativ si calitativ", sustine Szakal, adaugand ca, desi exista un ghid al evaluarii performantei functionarilor publici editat de ANFP, singurele institutii abilitate sa faca aceste evaluari sunt ordonatorii de credite.

Liderul ANFP subliniaza ca, in caz ca legea va prevede reduceri de personal, institutia o va respecta si se vor reduce din posturi.

El adauga ca nu toata lumea este nemultumita de functionarii publici, iar daca cetatenii au plangeri, sunt cazuri izolate. Problema spagii poate fi rezolvata prin sesizari la insitutiile competente, spune Szakal.

"Functionarii nu iau spaga. Daca considerati ca functionarii iau spaga, sunt institutiile abilitate care pot verifica acest lucru si se pot lua masuri impotriva lor. Acestia nu respecta statutul functionarilor publici. Se poate sesiza prefectul judetului, faceti o sesizare in scris si atunci se vor demara cercetarile in acest sens", sustine Szakal.

In ceea ce priveste timpul de asteptare la ghiseu, acesta este destul de redus in multe insitutii si problema ar consta si in atitudinea cetateanului, care are asteptari nerealiste.

"Nu avem nici noi ca cetateni acea mentalitate pe care trebuie sa o aiba un cetatean, de a astepta cu rabdare si de a discuta civilizat. Abuzurile sunt si din partea functionarilor publici, dar si din partea cetateanului care nu intelege anumite lucruri", spune Szakal, adaugand ca personalul de la ghiseu are program redus.

In ceea ce priveste salariile functionarilor publici, Szakal precizeaza ca, la nivel de executie, acestia nu au salarii mai mari de 10 milioane de lei vechi, iar cazurile intalnite in tara de functionari care primeau diverse sporuri nejustificate sunt exceptii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Andras Szakal, #reduceri personal functionari, #functionari publici spaga , #functionari publici
Comentarii
V
valentin.m
rank 1
ALO, ALO, ALO SINDICATELE: EVREII VOR DISPONIBILIZARE SI EXTERNIZAREA ACTIVITATILOR DIN INSTITUTIILE STATULUI CARE SA LE PREIA FIRME PARTICULARE, ADICA NU PLATESC ROMANI SI PLATESC FIRME PARTICULARE ROMANE SI STRAINE