Ziua Functionarului Public, la un pas de realitate - cand s-ar putea sarbatori

Luni, 21 Martie 2016, ora 22:34
4483 citiri
Ziua Functionarului Public, la un pas de realitate - cand s-ar putea sarbatori
Foto: Facebook/Primaria Sectorului 2

Plenul Senatului a adoptat, luni, o propunere legislativa initiata de grupul parlamentar al PSD, care instituie Ziua Functionarului Public, in data de 23 iunie, cu scopul imbunatatirii imaginii institutiilor publice si a functionarilor publici, in special.

Proiectul de lege initiat de senatori PSD a fost adoptat cu 58 de voturi "pentru" 3 abtineri si 25 de voturi "impotriva", transmite News.ro.

Parlamentarii care au initiat propunerea legislativa sustin ca instituirea unei zile a functionarului public roman in data de 23 iunie va contribui la imbunatatirea imaginii autoritatilor si institutiilor publice, in general, si a functionarilor publici, in particular.

"Prin organizarea de evenimente specifice care sa recunoasca importanta activitatii acestei categorii profesionale si acordarea de premii, distinctii, medalii, tituluri onorofice cu valoare simbolica, functionarii publici vor fi motivati sa ofere servicii de calitate, cetatenilor, care isi vor recapata astfel increderea in profesionalismul, integritatea si eficienta serviciilor publice", se arata in expunerea de motive.

In document se mai mentioneaza ca "practica recunoasterii meritelor unor anumite categorii profesionale din Romania in bunul mers al societatii nu este noua. Dupa Revolutie, au fost instituite zile specifice din calendar pentru celebrarea activitatii deosebite a pompierilor (13 septembrie), a inginerilor (14 septembrie) si a invatatorilor (5 iunie) ", se mentioneaza in expunerea de motive.

Potrivit propunerii adoptate de Senat, Ziua Functionarului Public poate fi marcata de catre autoritatile si institutiile publice prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative.

Agentia Nationala a Functionarilor Publici, autoritatile si institutiile cu specific similar din Romania pot acorda, cu prilejul acestei zile, premii, distinctii, medalii si titluri onorifice functionarilor publici, "pentru merite deosebite".

Societatile Romane de Radiodifuziune si Televiziune, in calitate de servicii publice, pot include in programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestarile dedicate acestei sarbatori.

Senatul este prima camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ziua Functionarului Public, #23 iunie Ziua Functionarului Public, #iunie Ziua Functionarului Public , #functionari publici