Ziare.com

Sevil Shhaideh vrea sa-i recompenseze pe cei care impart banii catre primarii cu majorari salariale de 75%

Duminica, 27 August 2017, ora 16:59

   

Sevil Shhaideh vrea sa-i recompenseze pe cei care impart banii catre primarii cu majorari salariale de 75%
Personalul din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), care gestioneaza Programul national de dezvoltare locala (PNDL), ar putea beneficia de o majorare a salariului de baza de 75%, potrivit unui proiect de Ordonanta aflat in consultare publica.

"Prin exceptie de la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, personalul din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene care gestioneaza Programul beneficiaza de o majorare a salariului de baza de 75%, proportional cu timpul efectiv alocat realizarii activitatilor pentru program, fara a depasi durata maxima a timpului de lucru prevazuta de normele legale in vigoare, in limita bugetului aprobat.

Procedura de acordare a majorarii se aproba prin ordin al ministrului dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene", se arata in proiectul de Ordonanta publicat pe site-ul MDRAPFE.

Conform notei de fundamentare a proiectului, majorarea ce va fi acordata personalului care gestioneaza fonduri publice nationale alocate PNDL este similara celei acordate personalului care gestioneaza fonduri europene.

In nota de fundamentare se mai arata ca prin implementarea majorarii salariale nu se va inregistra un impact financiar asupra bugetului MDRAPFE, intrucat majorarea salariala se va acoperi din resursele disponibile in limita bugetului aprobat.

"Suma necesara pentru acoperirea majorarii salariale este de aproximativ 2.000.000 lei in anul 2017, respectiv de aproximativ 7.500.000 lei anual incepand cu anul 2018 (circa 1,6 milioane de euro, o medie de peste 1.300 de euro pe luna de persoana), pe perioada de derulare a programului, cuantumul fiind evaluat pentru un numar de 100 de persoane estimat ca fiind necesar a fi implicate in gestionarea tuturor activitatilor pentru implementarea programului", se mai arata in nota de fundamentare.

In anul 2017 au fost depuse peste 13.000 de solicitari de finantare, pentru realizarea de obiective de investitii din toate domeniile eligibile prin PNDL etapa a II-a, in cuantum total solicitat pentru finantare de aproximativ 66 miliarde de lei, se precizeaza in nota de fundamentare.

Majorarile salariale au loc in contextul in care programul a intrat in vizorul Curtii de Conturi, care a consemnat multe nereguli (citeste AICI concluziile raportului), iar ministrul Sevil Shhaideh e acuzat ca a impartit banii in functie de culoarea politica a primarului si nu conform legii.

Cum imparte Shhaideh banii? 27 de milioane lei, in Bistrita, pentru un drum catre o partie nefunctionala. Zero lei la Ploiesti
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2268 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toate legile care incep cu "prin exceptie de la..."

ar trebui abrogate!
Profesia aleasa este o optiune.
Vrei 3 luni de concediu pe an si 16 ore de munca pe saptamana te faci dascal.
Vrei garzi si "atentii" de mii de euro te faci doctor.
Vrei pensie speciala te faci magistrat sau militar sau... care mai au.
E O CHESTIUNE DE OPTIUNE!
De ce sa ma oftic ca vecinul meu "dascal" este mai tot timpul acasa, da meditatii si se umple de bani? Ma opreste cineva sa ma fac dascal???
Ma opreste cineva sa lucrez la MDRAPFE??? Ce nume!?!?

 

E O CHESTIUNE ..DE OBRAZ

Sa bagi in puscarie niste naivi ce se credeau bonomi , precum bolsevicii la betie si sa acorzi sponsorizari lui Bute , nu e totuna cind faci milogi pe viata dind spatiu moka unui boxer, ca Doroftei , care crede ca romanii sunt prosti pentru ca nu se bat ca el ?

Poate fi PUIUL MAZARE mai fair decit puiul lui Popescu, cel gras, dimbovitean si care de cam multa vreme a facut din ANIMALUL unuia ca ILIESCU , CEL MAI BUN PRIMAR ?

este bine sa lucrezi in administratia publica

Romanii care lucreaza in administratia publica, companiile de stat sunt in mare parte FERICITI deoarece au salarii bune, decente si in putine cazuri muncesc mult.

Nu te plange,

Mareane, tu esti vuvuzeaua psd-ului si esti platit de Dragnea ,dar din banii furati de la cei ce muncesc cu adevarat.

Deci ce vrea Shhaideh? Sa-i recompenseze pe cei care au rezultate

...mai bune la realizarea dosarelor pentru absorbtia fondurilor europene? Pai cum sa nu-i dai 2000 roni in plus la salariu daca iti aduce in tara 10 milioane de euro nerambursabili, de exemplu?

N-am inteles, e problema? Articolul parca asa suna! )))))

 

Cum sa intelegi cum stau

lucrurile, unul ca tine nu-si face griji pentru nimic, are grija Dragnea sa te rasplateasca pentru minciunile lansate pe forum.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor